Stefanka
m7
Stefanka to ciasto z kaszą manną, którego zrobienie zajmie Ci mniej niż godzinę. Herbatniki przełożone masą z kaszy manny zasmakują Tobie i bliskim.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
801
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Stefanka to ciasto z kaszą manną, którego zrobienie zajmie Ci mniej niż godzinę. Herbatniki przełożone masą z kaszy manny zasmakują Tobie i bliskim.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 l mleko
1 szkl. kasza manna
1 szkl. cukier
1 szt. margaryna zwykła
1 szt. cukier waniliowy
4 szt. herbatniki
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
Na dno dużej blachy wyłożyć herbatniki. Zagotować mleko z margaryną, cukrem, cukrem waniliowym i powoli wsypać kaszę manną wymieszaną z kakao. Gotować na małym ogniu aż kasza zgęstnieje. Gorącą kaszę wylać na herbatniki i na wierzch ułożyć pozostałe ciastka.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
801
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
81
gram
Tłuszcze
48
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.