Stefanka
m7
Stefanka to ciasto z kaszą manną, którego zrobienie zajmie Ci mniej niż godzinę. Herbatniki przełożone masą z kaszy manny zasmakują Tobie i bliskim.
0
0 / 0
Stefanka to ciasto z kaszą manną, którego zrobienie zajmie Ci mniej niż godzinę. Herbatniki przełożone masą z kaszy manny zasmakują Tobie i bliskim.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 l mleko
1 szkl. kasza manna
1 szkl. cukier
1 szt. margaryna zwykła
1 szt. cukier waniliowy
4 szt. herbatniki
2 łyżka kakao decomorreno
Przygotowanie
1
Na dno dużej blachy wyłożyć herbatniki. Zagotować mleko z margaryną, cukrem, cukrem waniliowym i powoli wsypać kaszę manną wymieszaną z kakao. Gotować na małym ogniu aż kasza zgęstnieje. Gorącą kaszę wylać na herbatniki i na wierzch ułożyć pozostałe ciastka.