Stefanka

m7
Stefanka

0

0 / 0

Stefanka to ciasto z kaszą manną, którego zrobienie zajmie Ci mniej niż godzinę. Herbatniki przełożone masą z kaszy manny zasmakują Tobie i bliskim.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 l mleko

1 szkl. kasza manna

1 szkl. cukier

1 szt. margaryna zwykła

1 szt. cukier waniliowy

4 szt. herbatniki

2 łyżka kakao decomorreno

Przygotowanie


1

Na dno dużej blachy wyłożyć herbatniki. Zagotować mleko z margaryną, cukrem, cukrem waniliowym i powoli wsypać kaszę manną wymieszaną z kakao. Gotować na małym ogniu aż kasza zgęstnieje. Gorącą kaszę wylać na herbatniki i na wierzch ułożyć pozostałe ciastka.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

801

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

81

gram

Tłuszcze

48

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły