Spirulinowa rozkosz z odrobiną fantazji
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
was_kar
![Spirulinowa rozkosz z odrobiną fantazji](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973117859.jpeg&w=3840&q=75)
Spirulinowe pucharki to dziecinnie prosty przepis, aby zachwycić niespodziewanych gości ale również żeby przed nimi zabłysnąć. Szczególnie przypadną do gustu dzieciom na przyjęciu urodzinowym. Smacznego!
0
0 / 0
Spirulinowe pucharki to dziecinnie prosty przepis, aby zachwycić niespodziewanych gości ale również żeby przed nimi zabłysnąć. Szczególnie przypadną do gustu dzieciom na przyjęciu urodzinowym. Smacznego!
6
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 mleko bez laktozy
10 łyżecz. nasiona chia
2 łyżecz. spirulina
1 szt. banan
100 g ananas
2 łyżka dżem brzoskwiniowy łowicz
Przygotowanie
W miseczce mieszamy mleko wraz z nasionami Chia.
Mieszankę odstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny, aby uzyskać pudding.
Pudding przekładamy do pucharka.
Aby uzyskać eksplozję smakową dodaj warstwę brzoskwiniowego dżemu Łowicz.
Posypujemy płatkami śniadaniowymi Lubella (Cinis Gwiazdki - Mlekołaki).
Pudding wraz z dodatkami dekorujemy owocami.
Na koniec deser posypujemy zdrową algą - Spiruliną.