Spring rolls z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Spring rolls z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1720613573341.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka i bardzo zdrowa przekąska czyli spring rollsy z dużą ilością warzyw i z małą ilością kalorii podane z sosem malinowo-sojowym oraz sosem chińskim.
0
5 / 1
Szybka i bardzo zdrowa przekąska czyli spring rollsy z dużą ilością warzyw i z małą ilością kalorii podane z sosem malinowo-sojowym oraz sosem chińskim.
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
10 szt. papier ryżowy
1 szt. awokado
0.25 szt. papryka czerwona
1 pęcz. rzodkiewka
1 szt. marchew
200 woda
1 łyżka sok z limonki
2 łyżka sos sojowy
1 łyżecz. sok z limonki
3 łyżka sos chiński łowicz
1 szczyp. chilli
3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz
Przygotowanie
Awokado kroimy na pół i przekręcamy. Wyciągamy pestkę i obieramy ze skórki. Kroimy w paseczki.
Rzodkiewkę kroimy w plastry. Marchewkę obieramy i kromy w słupki. Paprykę kroimy w słupki.
Na patelni podgrzewamy wodę. Moczymy arkusz przez ok. 10 sekund. Przekładamy na talerz. Nakładamy warzywa. Zawijamy jak naleśniki. Powtarzamy czynności.
W misce mieszamy dżem, sos sojowy i sok z limonki.
W misce mieszamy sos chiński, sok z limonki i chilli.
Spring rollsy podajemy z sosami.