SPIRNG ROLLS Z WARZYWAMI

maspexdigital
SPIRNG ROLLS Z WARZYWAMI

0

5 / 1

Szybka i bardzo zdrowa przekąska czyli spring rollsy z dużą ilością warzyw i z małą ilością kalorii podane z sosem malinowo-sojowym oraz sosem chińskim.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

10 szt. papier ryżowy

1 szt. awokado

0.25 szt. papryka czerwona

1 pęcz. rzodkiewka

1 szt. marchew

200 woda

1 łyżka sok z limonki

2 łyżka sos sojowy

1 łyżeczka sok z limonki

3 łyżka sos chiński łowicz

1 szcz. chilli

3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz

Przygotowanie


1

Awokado kroimy na pół i przekręcamy. Wyciągamy pestkę i obieramy ze skórki. Kroimy w paseczki.

2

Rzodkiewkę kroimy w plastry. Marchewkę obieramy i kromy w słupki. Paprykę kroimy w słupki.

3

Na patelni podgrzewamy wodę. Moczymy arkusz przez ok. 10 sekund. Przekładamy na talerz. Nakładamy warzywa. Zawijamy jak naleśniki. Powtarzamy czynności.

4

W misce mieszamy dżem, sos sojowy i sok z limonki.

5

W misce mieszamy sos chiński, sok z limonki i chilli.

6

Spring rollsy podajemy z sosami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły