Spring rolls z warzywami

maspexdigital
Spring rolls z warzywami

1

5 / 1

Szybka i bardzo zdrowa przekąska czyli spring rollsy z dużą ilością warzyw i z małą ilością kalorii podane z sosem malinowo-sojowym oraz sosem chińskim.

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

10 szt. papier ryżowy

1 szt. awokado

0.25 szt. papryka czerwona

1 pęcz. rzodkiewka

1 szt. marchew

200 woda

1 łyżka sok z limonki

2 łyżka sos sojowy

1 łyżecz. sok z limonki

3 łyżka sos chiński łowicz

1 szczyp. chilli

3 łyżka dżem malinowy niskosłodzony łowicz

Przygotowanie


1

Awokado kroimy na pół i przekręcamy. Wyciągamy pestkę i obieramy ze skórki. Kroimy w paseczki.

2

Rzodkiewkę kroimy w plastry. Marchewkę obieramy i kromy w słupki. Paprykę kroimy w słupki.

3

Na patelni podgrzewamy wodę. Moczymy arkusz przez ok. 10 sekund. Przekładamy na talerz. Nakładamy warzywa. Zawijamy jak naleśniki. Powtarzamy czynności.

4

W misce mieszamy dżem, sos sojowy i sok z limonki.

5

W misce mieszamy sos chiński, sok z limonki i chilli.

6

Spring rollsy podajemy z sosami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

810

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

120

gram

Tłuszcze

31

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły