Sphagetti z owocami morza
m7
Przepis pierwszy raz przyrządziła mi siostra mojego chłopaka, która mieszka we Włoszech-Teraz sama mogę w swojej kuchni poczuć doskonały smak włoskiej kuchni!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
197
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Przepis pierwszy raz przyrządziła mi siostra mojego chłopaka, która mieszka we Włoszech-Teraz sama mogę w swojej kuchni poczuć doskonały smak włoskiej kuchni!!!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. papryczka ostra chili
1 łyżecz. oliwa z oliwek
10 g nać pietruszki
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. owoce morza
1 szt. makaron spaghetti
2 szt. pomidor
10 dag. oliwki czarne
Przygotowanie
Przysmażyć czosnek, paprykę chilli na różowo.
Dorzucamy owoce morza (mogą być mrożone).
Dodajemy pomidory w puszce lub 2 pokrojone i oliwki cale.
Mieszamy przez 3-5min,do odparowania nie przykrywamy.
Makaron gotujemy (alldente), przecedzamy i wsypujemy do składników na patelni.
Przed podaniem posypujemy świeża natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
197
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
38
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.