Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą

mariola85
Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą

1

0 / 0

Proste i smaczne. Idealny sposób, aby się przekonać, że szpinak nie musi być straszny!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. szpinak

4 szt. ząbek czosnku

1 łyżka masło

1 dag. makaron spaghetti lubella

15 dag. gorgonzola

Przygotowanie


1

Rozmrażamy liście szpinaku lub blanszujemy je, jeśli mamy świeże.

2

Na łyżce masła podsmażamy pokrojony czosnek i pokrojoną gorgonzolę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem, ostrożnie z solą - ser jest wystarczająco słony. Dodajemy liście szpinaku.

3

Na ugotowany makaron, kładziemy sos szpinakowy z gorgonzolą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

179

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

4

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły