Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
mariola85
Proste i smaczne. Idealny sposób, aby się przekonać, że szpinak nie musi być straszny!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
179
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Proste i smaczne. Idealny sposób, aby się przekonać, że szpinak nie musi być straszny!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. szpinak
4 szt. ząbek czosnku
1 łyżka masło
1 dag. makaron spaghetti lubella
15 dag. gorgonzola
Przygotowanie
Rozmrażamy liście szpinaku lub blanszujemy je, jeśli mamy świeże.
Na łyżce masła podsmażamy pokrojony czosnek i pokrojoną gorgonzolę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem, ostrożnie z solą - ser jest wystarczająco słony. Dodajemy liście szpinaku.
Na ugotowany makaron, kładziemy sos szpinakowy z gorgonzolą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
179
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
4
gram
Tłuszcze
15
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.