Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Spaghetti ze szpinakiem i gorgonzolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977303059.jpeg&w=3840&q=75)
Proste i smaczne. Idealny sposób, aby się przekonać, że szpinak nie musi być straszny!
1
0 / 0
Proste i smaczne. Idealny sposób, aby się przekonać, że szpinak nie musi być straszny!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. szpinak
4 szt. ząbek czosnku
1 łyżka masło
1 dag. makaron spaghetti lubella
15 dag. gorgonzola
Przygotowanie
1
Rozmrażamy liście szpinaku lub blanszujemy je, jeśli mamy świeże.
2
Na łyżce masła podsmażamy pokrojony czosnek i pokrojoną gorgonzolę. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem, ostrożnie z solą - ser jest wystarczająco słony. Dodajemy liście szpinaku.
3
Na ugotowany makaron, kładziemy sos szpinakowy z gorgonzolą.