1

Składniki

1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
400 Gramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
200 Gramów
szpinak mrożony
100 Gramów
serek mascarpone
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
brokuły
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ugotuj makaron zgodnie wg zaleceń na opakowaniu.
  2. Mrożony szpinak rozmrażamy na patelni pod przykryciem, po rozmrożeniu doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem oraz dodajemy serek mascarpone.
  3. Brokuł wrzucamy do gotującej wody na 2 minuty.
  4. Do sosu szpinakowego dodajemy makaron, mieszamy.
  5. Brokuły dodajemy na wierzch gdy makaron jest już na talerzu. Można podawać z parmezanem i suszonymi pomidorami.

Opis

Zielone dodatki doprawione czosnkiem do makaronu Pełne Ziarno i pyszny obiad w gotowy w zaledwie 20 minut.

Podobne przepisy

Kremowe brokuLOVE

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Kolorowe rurki ze szpinakowym pesto

Lasagne na szybko

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne na szybko

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Makaron muszelki z sosem serowym i brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron muszelki z sosem serowym i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!