Spaghetti ze szpinakiem i brokułami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Spaghetti ze szpinakiem i brokułami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974607841.jpeg&w=3840&q=75)
Zielone dodatki doprawione czosnkiem do makaronu Pełne Ziarno i pyszny obiad w gotowy w zaledwie 20 minut.
1
0 / 0
Zielone dodatki doprawione czosnkiem do makaronu Pełne Ziarno i pyszny obiad w gotowy w zaledwie 20 minut.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
200 g szpinak mrożony
100 g serek mascarpone
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. brokuły
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie wg zaleceń na opakowaniu.
Mrożony szpinak rozmrażamy na patelni pod przykryciem, po rozmrożeniu doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem oraz dodajemy serek mascarpone.
Brokuł wrzucamy do gotującej wody na 2 minuty.
Do sosu szpinakowego dodajemy makaron, mieszamy.
Brokuły dodajemy na wierzch gdy makaron jest już na talerzu. Można podawać z parmezanem i suszonymi pomidorami.