Spaghetti ze szpinakiem i brokułami

mariola85
Spaghetti ze szpinakiem i brokułami

1

0 / 0

Zielone dodatki doprawione czosnkiem do makaronu Pełne Ziarno i pyszny obiad w gotowy w zaledwie 20 minut.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

200 g szpinak mrożony

100 g serek mascarpone

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. brokuły

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie wg zaleceń na opakowaniu.

2

Mrożony szpinak rozmrażamy na patelni pod przykryciem, po rozmrożeniu doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem oraz dodajemy serek mascarpone.

3

Brokuł wrzucamy do gotującej wody na 2 minuty.

4

Do sosu szpinakowego dodajemy makaron, mieszamy.

5

Brokuły dodajemy na wierzch gdy makaron jest już na talerzu. Można podawać z parmezanem i suszonymi pomidorami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

518

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

74

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły