Spaghetti ze szpinakiem i brokułami
mariola85
Zielone dodatki doprawione czosnkiem do makaronu Pełne Ziarno i pyszny obiad w gotowy w zaledwie 20 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
518
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Zielone dodatki doprawione czosnkiem do makaronu Pełne Ziarno i pyszny obiad w gotowy w zaledwie 20 minut.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
200 g szpinak mrożony
100 g serek mascarpone
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. brokuły
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie wg zaleceń na opakowaniu.
Mrożony szpinak rozmrażamy na patelni pod przykryciem, po rozmrożeniu doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem oraz dodajemy serek mascarpone.
Brokuł wrzucamy do gotującej wody na 2 minuty.
Do sosu szpinakowego dodajemy makaron, mieszamy.
Brokuły dodajemy na wierzch gdy makaron jest już na talerzu. Można podawać z parmezanem i suszonymi pomidorami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
518
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.