0

Składniki

2 Gramy
1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
papryka ostra
0.75 Szklanki
ser żółty
2 Łyżki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron przyprawiamy pieprzem, solą, papryką ostrą, oregano i mieszamy ze startym serem żółtym.
  2. Rozgrzewamy patelnię.
  3. Makaron smażymy na dwóch łyżkach oleju, pod przykryciem, bez mieszania na wolnym ogniu, tak, aby spód zrumieniał.

Opis

Mój sposób na wykorzystanie makaronu z poprzedniego dnia.

Podobne przepisy

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Polędwiczki z warzywami

Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz
Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!