SPAGHETTI ZAPIEKANE
maspexdigital
Spaghetti to uwielbiane danie Włochów, ale Polacy pokochali je równie mocno. W nowej, bo zapiekanej odsłonie, ukryte są walory smakowe, które sprawią, że tradycyjna propozycja stanie się jeszcze bardziej wyjątkowa!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
805
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Spaghetti to uwielbiane danie Włochów, ale Polacy pokochali je równie mocno. W nowej, bo zapiekanej odsłonie, ukryte są walory smakowe, które sprawią, że tradycyjna propozycja stanie się jeszcze bardziej wyjątkowa!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone wieprzowe
0.50 szt. cebula
2 łyżka świeża pietruszka
500 g makaron spaghetti lubella
1 szt. kulka mozarelli
4 szczyp. świeża bazylia
Przygotowanie
Na patelni, na odrobinie oliwy podsmaż mięso mielone z pokrojoną drobno cebulką i posiekanym czosnkiem.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wlej słoik sosu spaghetti Łowicz.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i przelej na półmisek, a następnie zwiń makaron w gniazdka i ułóż go w naczyniu żaroodpornym.
Na środek każdego gniazdka wyłóż 2 łyżki gęstego sosu, a na sos plaster mozzarelli.
Spaghetti zapiecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Podaj udekorowane świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
805
kcal
Białka
48
gram
Węglowodany
90
gram
Tłuszcze
43
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza