SPAGHETTI ZAPIEKANE
maspexdigital
Spaghetti to uwielbiane danie Włochów, ale Polacy pokochali je równie mocno. W nowej, bo zapiekanej odsłonie, ukryte są walory smakowe, które sprawią, że tradycyjna propozycja stanie się jeszcze bardziej wyjątkowa!
1
0 / 0
Spaghetti to uwielbiane danie Włochów, ale Polacy pokochali je równie mocno. W nowej, bo zapiekanej odsłonie, ukryte są walory smakowe, które sprawią, że tradycyjna propozycja stanie się jeszcze bardziej wyjątkowa!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g mięso mielone wieprzowe
0.50 szt. cebula
2 łyżka świeża pietruszka
500 g makaron spaghetti lubella
1 szt. kulka mozarelli
4 szcz. świeża bazylia
Przygotowanie
Na patelni, na odrobinie oliwy podsmaż mięso mielone z pokrojoną drobno cebulką i posiekanym czosnkiem.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wlej słoik sosu spaghetti Łowicz.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i przelej na półmisek, a następnie zwiń makaron w gniazdka i ułóż go w naczyniu żaroodpornym.
Na środek każdego gniazdka wyłóż 2 łyżki gęstego sosu, a na sos plaster mozzarelli.
Spaghetti zapiecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Podaj udekorowane świeżą bazylią.
Kategorie
Alergeny
Laktoza