SPAGHETTI ZAPIEKANE

maspexdigital
SPAGHETTI ZAPIEKANE

1

0 / 0

Spaghetti to uwielbiane danie Włochów, ale Polacy pokochali je równie mocno. W nowej, bo zapiekanej odsłonie, ukryte są walory smakowe, które sprawią, że tradycyjna propozycja stanie się jeszcze bardziej wyjątkowa!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g mięso mielone wieprzowe

0.50 szt. cebula

2 łyżka świeża pietruszka

500 g makaron spaghetti lubella

1 szt. kulka mozarelli

4 szcz. świeża bazylia

Przygotowanie


1

Na patelni, na odrobinie oliwy podsmaż mięso mielone z pokrojoną drobno cebulką i posiekanym czosnkiem.

2

Dodaj posiekaną natkę pietruszki i wlej słoik sosu spaghetti Łowicz.

3

W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i przelej na półmisek, a następnie zwiń makaron w gniazdka i ułóż go w naczyniu żaroodpornym.

4

Na środek każdego gniazdka wyłóż 2 łyżki gęstego sosu, a na sos plaster mozzarelli.

5

Spaghetti zapiecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Podaj udekorowane świeżą bazylią.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły