Spaghetti z wieprzowymi pulpecikami w sosie pieczarkowym
lubella
1
0 / 0
Makaron spaghetti podany z pulpecikami w sosie pieczarkowym i koperkiem to świetny pomysł na obiad. Wypróbuj nasz przepis na sycące i smaczne danie.
16
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 opak. makaron spaghetti lubella
4 łyżka kasza manna
1 szt. jajko
1 łyżeczka przyprawa do mięsa mielonego
1 łyżeczka koperek
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szt. listek laurowy
2 szt. ziele angielskie
150 g pieczarki
200 śmietana 18%
1 szt. cebula
1 szcz. sól
3 łyżeczka koperek
3 łyżka olej rzepakowy
250 woda
Przygotowanie
Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Mięso mielone wymieszać z przyprawami, kaszą manną, jajkiem oraz podsmażoną cebulą. Formować niewielkie kule, przełożyć na patelnię, na której smażyła się cebula i podsmażyć pulpeciki z dodatkiem pokrojonych pieczarek.
Kiedy pulpeciki i pieczarki się lekko zarumienią, wlać wodę, dodać szczyptę soli, listek oraz ziele i dusić pod przykryciem, przez około 10 minut.
Wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia.
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić, przełożyć na patelnię z klopsikami. Gotowe danie posypać koperkiem.