Spaghetti z wieprzowymi pulpecikami w sosie pieczarkowym

lubella
Spaghetti z wieprzowymi pulpecikami w sosie pieczarkowym

1

0 / 0

Makaron spaghetti podany z pulpecikami w sosie pieczarkowym i koperkiem to świetny pomysł na obiad. Wypróbuj nasz przepis na sycące i smaczne danie.

16

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

0.50 opak. makaron spaghetti lubella

4 łyżka kasza manna

1 szt. jajko

1 łyżeczka przyprawa do mięsa mielonego

1 łyżeczka koperek

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szt. listek laurowy

2 szt. ziele angielskie

150 g pieczarki

200 śmietana 18%

1 szt. cebula

1 szcz. sól

3 łyżeczka koperek

3 łyżka olej rzepakowy

250 woda

Przygotowanie


1

Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju.

2

Mięso mielone wymieszać z przyprawami, kaszą manną, jajkiem oraz podsmażoną cebulą. Formować niewielkie kule, przełożyć na patelnię, na której smażyła się cebula i podsmażyć pulpeciki z dodatkiem pokrojonych pieczarek.

3

Kiedy pulpeciki i pieczarki się lekko zarumienią, wlać wodę, dodać szczyptę soli, listek oraz ziele i dusić pod przykryciem, przez około 10 minut.

4

Wlać śmietanę, doprowadzić do wrzenia.

5

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzić, przełożyć na patelnię z klopsikami. Gotowe danie posypać koperkiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły