Spaghetti z warzywami i majonezem

m7
Spaghetti z warzywami i majonezem

0

0 / 0

Szybciutkie do zrobienia na obiad, również dla wegetarianin. Polecam. Można też podawać bez majonezu!!!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. papryka słodka w proszku

1 szczyp. vegeta

1 szczyp. pieprz

200 g makaron spaghetti

7 szt. pieczarki duże

1 szt. cebula czerwona

1 szt. papryka czerwona

2 szt. ząbek czosnku

3 łyżka majonez

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al'dente. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski . Czosnek obrać przepresować. Wszystkie warzywa podpiec na maśle. Wsypać do miski z makaronem wymieszać doprawić przyprawami i majonezem. Jeszcze raz wymieszać. Podawać na ciepło z sałatą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

768

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły