Spaghetti z warzywami i majonezem
m7
Szybciutkie do zrobienia na obiad, również dla wegetarianin. Polecam. Można też podawać bez majonezu!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
768
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybciutkie do zrobienia na obiad, również dla wegetarianin. Polecam. Można też podawać bez majonezu!!!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. papryka słodka w proszku
1 szczyp. vegeta
1 szczyp. pieprz
200 g makaron spaghetti
7 szt. pieczarki duże
1 szt. cebula czerwona
1 szt. papryka czerwona
2 szt. ząbek czosnku
3 łyżka majonez
2 łyżka masło
Przygotowanie
Makaron ugotować al'dente. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski . Czosnek obrać przepresować. Wszystkie warzywa podpiec na maśle. Wsypać do miski z makaronem wymieszać doprawić przyprawami i majonezem. Jeszcze raz wymieszać. Podawać na ciepło z sałatą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
768
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.