0

Składniki

1 Szczypta
Papryka słodka w proszku
1 Szczypta
Vegeta
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
makaron spaghetti
7 Sztuk
Pieczarki duże
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
majonez
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al'dente. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski . Czosnek obrać przepresować. Wszystkie warzywa podpiec na maśle. Wsypać do miski z makaronem wymieszać doprawić przyprawami i majonezem. Jeszcze raz wymieszać. Podawać na ciepło z sałatą.

Opis

Szybciutkie do zrobienia na obiad, również dla wegetarianin. Polecam. Można też podawać bez majonezu!!!

Podobne przepisy

Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupow...

Przepis
Średni Do 2 godz
Jednogarnkowe męskie danie z boczkiem i kiełbasą w ketchupowej zalewie

Syciliaano Paradizo

Przepis
Średni Do 1 godz
Syciliaano Paradizo

Roladki z chorizo i papryką

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Roladki z chorizo i papryką

Penne z gulaszem z indyka

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne z gulaszem z indyka

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Gulasz z dynią – passata classica

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gulasz z dynią – passata classica

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!