0

Składniki

1 Szczypta
Papryka słodka w proszku
1 Szczypta
Vegeta
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
makaron spaghetti
7 Sztuk
Pieczarki duże
1 Sztuka
cebula czerwona
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
ząbek czosnku
3 Łyżki
majonez
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować al'dente. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w talarki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w paski . Czosnek obrać przepresować. Wszystkie warzywa podpiec na maśle. Wsypać do miski z makaronem wymieszać doprawić przyprawami i majonezem. Jeszcze raz wymieszać. Podawać na ciepło z sałatą.

Opis

Szybciutkie do zrobienia na obiad, również dla wegetarianin. Polecam. Można też podawać bez majonezu!!!

Podobne przepisy

Roladki z chorizo i papryką

Średni Do 1,5 godz

Azjatyckie pappardelle z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Gulasz z dynią – passata classica

Średni Do 1,5 godz

Penne z gulaszem z indyka

Łatwy Do 40 min

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Spaghetti w sosie diabelskim

Łatwy Do 1 godz

Wstążki z masłem czosnkowym

Łatwy Do 40 min

Bataty z masłem orzechowym

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!