Spaghetti z warzywami

uwielbiampl
Spaghetti z warzywami

1

5 / 1

Pyszne danie obiadowe - makaron spaghetti z całą plejadą zdrowych warzyw (papryką kolorową, porem, czosnkiem, pietruszką, selerem). Przepis jest bardzo prosty, a jego przygotowanie zajmuje maksymalnie 40 minut.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 pęcz. nać pietruszki

250 g makaron lubella pełne ziarno spaghetti

0.75 szkl. bulion warzywny

3 szt. papryka kolorowa

1 szt. por

3 szt. czosnek

2 łyżka oliwa z oliwek

0.50 szt. seler

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wszystkie warzywa myjemy, czyścimy i kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy.

2

Na patelni podsmażamy czosnek z warzywami, dodajemy bulion i przez chwilę dusimy.

3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy makaron i posiekaną natkę pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

391

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

66

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły