Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

uwielbiampl
Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

0

0 / 0

Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 bulion drobiowy

1 szcz. cynamon

1 szcz. gałka muszkatołowa

400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

20 g orzechy laskowe

10 g orzechy piniowe

250 g twarożek deserowy

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka syrop klonowy

1 łyżka ocet balsamiczny

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2

Twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.

3

Do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.

4

Potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.

5

Możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły