Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem
uwielbiampl
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
0
0 / 0
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 bulion drobiowy
1 szcz. cynamon
1 szcz. gałka muszkatołowa
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
20 g orzechy laskowe
10 g orzechy piniowe
250 g twarożek deserowy
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka syrop klonowy
1 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.
Do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.
Potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.
Możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.