Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

uwielbiampl
Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

0

0 / 0

Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

150 bulion drobiowy

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. gałka muszkatołowa

400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno

20 g orzechy laskowe

10 g orzechy piniowe

250 g twarożek deserowy

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżka syrop klonowy

1 łyżka ocet balsamiczny

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

2

Twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.

3

Do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.

4

Potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.

5

Możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1047

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

151

gram

Tłuszcze

25

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły