Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem
uwielbiampl
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1047
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
151
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
150 bulion drobiowy
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. gałka muszkatołowa
400 g makaron spaghetti lubella pełne ziarno
20 g orzechy laskowe
10 g orzechy piniowe
250 g twarożek deserowy
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżka syrop klonowy
1 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.
Do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.
Potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.
Możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1047
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
151
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.