Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem
m7
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
1
0 / 0
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 bulion drobiowy
1 szcz. cynamon
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 łyżeczka syrop klonowy
1 łyżeczka ocet balsamiczny
400 g makaron spaghetti
250 g twaróg
20 g miód
10 g orzechy laskowe
5 g orzechy piniowe
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.
do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.
potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.
możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.