Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem
m7
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
494
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
150 bulion drobiowy
1 szczyp. cynamon
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 łyżecz. syrop klonowy
1 łyżecz. ocet balsamiczny
400 g makaron spaghetti
250 g twaróg
20 g miód
10 g orzechy laskowe
5 g orzechy piniowe
1 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.
do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.
potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.
możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
494
kcal
Białka
21
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.