Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

m7
Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 bulion drobiowy

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 łyżecz. syrop klonowy

1 łyżecz. ocet balsamiczny

400 g makaron spaghetti

250 g twaróg

20 g miód

10 g orzechy laskowe

5 g orzechy piniowe

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.

do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.

potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.

możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

494

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły