Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

m7
Spaghetti z twarożkiem, orzechami i cynamonem

2

0 / 0

Potrawa łączy ze sobą charakterystyczny smak cynamonu, miodu, twarogu i orzechów. Jest to proste w przygotowaniu danie, a zarazem oryginalne połączenie różnych smaków.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

150 bulion drobiowy

1 szczyp. cynamon

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 łyżecz. syrop klonowy

1 łyżecz. ocet balsamiczny

400 g makaron spaghetti

250 g twaróg

20 g miód

10 g orzechy laskowe

5 g orzechy piniowe

1 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta.

2

twaróg rozprowadzamy w rondlu z bulionem, następnie dodajemy 50 ml oliwy z oliwek, doprawiamy miodem, cynamonem oraz gałką muszkatołową.

3

do tak przygotowanego sosu wkładamy makaron i dokładnie mieszamy.

4

potrawę podajemy skropioną do wyboru syropem klonowym lub octem balsamiczny.

5

możemy ją także posypać startą skórką pomarańczową. Całość posypujemy prażonymi orzechami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

494

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły