Spaghetti z tuńczykiem

m7
Spaghetti z tuńczykiem

2

0 / 0

Łatwy w przygotowaniu sos, pasuje do różnego typu makaronów.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

200 g tuńczyk w oleju

500 g makaron spaghetti

2 szt. czosnek

0.50 szt. nać pietruszki

6 szt. pomidor

4 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Na patelni podgrzej oliwę, wrzuć czosnek, posiekaną pietruszkę, pomidory obrane ze skóry.

2

Duś 15 minut.

3

Do pomidorów dodaj tuńczyka, podgrzewaj mieszając 2 minuty.

4

Ugotuj spaghetti, przełóż na półmisek i polej sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

704

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

105

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły