Spaghetti z topionym serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti z topionym serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975034166.jpeg&w=3840&q=75)
Bardzo orginalny , fajny, szybki i łatwy pomysł na obiad błyskawiczny.
0
0 / 0
Bardzo orginalny , fajny, szybki i łatwy pomysł na obiad błyskawiczny.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. czosnek granulowany
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. chilli
0.50 kostka ser topiony kremowy
100 g makaron spaghetti
125 g pieczarki
0.50 szkl. parmezan
2 szt. pomidor
1 szt. por
1 łyżka śmietana gęsta
Przygotowanie
Por umyć, osuszyć i pokroić w małe paseczki. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Wrzucić na patelnię z dwoma łyżkami oleju i smażyć ok 8 minut.
Następnie dodać pomidory pokrojone w kostkę i 150 ml wody. Do całości dodać serek topiony i śmietanę. Wszystko wymieszać dokładnie tak aby ser się rozpuścił, na koniec doprawić, wymieszać i polać makaron.
Posypać świeżym parmezanem.