Spaghetti z topionym serem
m7
Bardzo orginalny , fajny, szybki i łatwy pomysł na obiad błyskawiczny.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Bardzo orginalny , fajny, szybki i łatwy pomysł na obiad błyskawiczny.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. czosnek granulowany
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. chilli
0.50 kostka ser topiony kremowy
100 g makaron spaghetti
125 g pieczarki
0.50 szkl. parmezan
2 szt. pomidor
1 szt. por
1 łyżka śmietana gęsta
Przygotowanie
Por umyć, osuszyć i pokroić w małe paseczki. Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Wrzucić na patelnię z dwoma łyżkami oleju i smażyć ok 8 minut.
Następnie dodać pomidory pokrojone w kostkę i 150 ml wody. Do całości dodać serek topiony i śmietanę. Wszystko wymieszać dokładnie tak aby ser się rozpuścił, na koniec doprawić, wymieszać i polać makaron.
Posypać świeżym parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
840
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
103
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.