0

Składniki

200 Gramów
1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
100 Gramów
Szynka parmeńska
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na koniec dodajemy świeżą bazylię.
  2. Przygotowujemy składniki.
  3. Szynkę, bazylię i czosnek kroimy w paski.
  4. Dodajemy ugotowany makaron.
  5. Szynkę, czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy śmietankę.

Opis

Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.

Podobne przepisy

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Cykoriowe świdry

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cykoriowe świdry

Dorsz w sosie chrzanowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dorsz w sosie chrzanowym

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Frittata z makaronem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Ketchupowe spaghetti z serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ketchupowe spaghetti z serem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!