0

Składniki

200 Gramów
1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
100 Gramów
Szynka parmeńska
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na koniec dodajemy świeżą bazylię.
  2. Przygotowujemy składniki.
  3. Szynkę, bazylię i czosnek kroimy w paski.
  4. Dodajemy ugotowany makaron.
  5. Szynkę, czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy śmietankę.

Opis

Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.

Podobne przepisy

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Cykoriowe świdry

Łatwy Do 15 min
Cykoriowe świdry

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Ketchupowe spaghetti z serem

Łatwy Do 40 min
Ketchupowe spaghetti z serem

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Makaron maślany z warzywami

Łatwy Do 40 min
Makaron maślany z warzywami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!