0

Składniki

200 Gramów
1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
100 Gramów
Szynka parmeńska
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na koniec dodajemy świeżą bazylię.
  2. Przygotowujemy składniki.
  3. Szynkę, bazylię i czosnek kroimy w paski.
  4. Dodajemy ugotowany makaron.
  5. Szynkę, czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy śmietankę.

Opis

Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.

Podobne przepisy

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Indyk nadziewany kaszą gryczaną i skwarkami

Skrzydełka w miodzie na ostro

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Skrzydełka w miodzie na ostro

Pizza

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pizza

Szynka na wstążkach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Szynka na wstążkach

Cykoriowe świdry

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cykoriowe świdry

Sałatka makaronowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa

Zakręcone szparagi

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zakręcone szparagi

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!