0

Składniki

1 Szczypta
Bazylia, sól, pieprz do smaku
200 Gramów
makaron spaghetti Lubella
100 Gramów
Szynka parmeńska
1 Szklanka
śmietanka kremowa 30%
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na koniec dodajemy świeżą bazylię.
  2. Przygotowujemy składniki.
  3. Szynkę, bazylię i czosnek kroimy w paski.
  4. Dodajemy ugotowany makaron.
  5. Szynkę, czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy śmietankę.

Opis

Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.

Podobne przepisy

Pieczony makaron z jajkami przepiórczymi

Łatwy Do 40 min.

Cykoriowe świdry

Łatwy Do 20 min.

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min.

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz.

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min.

Makaron maślany z warzywami

Łatwy Do 40 min.

Makaron świdry z boczkiem i kukurydzą w kremowym sosie

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!