Spaghetti z szynką parmeńską

malg

Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
769
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. bazylia, sól, pieprz do smaku
200 g makaron spaghetti lubella
100 g szynka parmeńska
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
Przygotowanie
Na koniec dodajemy świeżą bazylię.
Przygotowujemy składniki.
Szynkę, bazylię i czosnek kroimy w paski.
Dodajemy ugotowany makaron.
Szynkę, czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy śmietankę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
769
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
74
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.