Spaghetti z szynką parmeńską
malg
Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.
0
0 / 0
Jeśli nie mam czasu na gotowanie, to zawsze robię makaron. Zaletą takich dań jest prostota i smak, a w czasie gotowania makaronu można zrobić błyskawiczny, a zarazem niebanalny sos.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szcz. bazylia, sól, pieprz do smaku
200 g makaron spaghetti lubella
100 g szynka parmeńska
1 szkl. śmietanka kremowa 30%
Przygotowanie
1
Na koniec dodajemy świeżą bazylię.
2
Przygotowujemy składniki.
3
Szynkę, bazylię i czosnek kroimy w paski.
4
Dodajemy ugotowany makaron.
5
Szynkę, czosnek podsmażamy na oliwie i dodajemy śmietankę.