Spaghetti z sosem pomidorowym

uwielbiampl

Pyszne, bogate w zdrowe składniki danie - spaghetti z sosem pomidorowym. Do przygotowania dania musisz zaopatrzyć się w: przecier pomidorowy, pieprz i sól, makaron, oliwki, oliwę z oliwek, ser żółty, paprykę czerwoną, cebulę, czosnek i bazylię.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
637
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne, bogate w zdrowe składniki danie - spaghetti z sosem pomidorowym. Do przygotowania dania musisz zaopatrzyć się w: przecier pomidorowy, pieprz i sól, makaron, oliwki, oliwę z oliwek, ser żółty, paprykę czerwoną, cebulę, czosnek i bazylię.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 przecier pomidorowy łowicz
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
400 g makaron lubella spaghetti
100 g oliwki
150 g ser żółty
1 szt. papryka czerwona
2 szt. cebula
1 szt. czosnek
5 szt. bazylia
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
W międzyczasie kroimy cebulę, szklimy na oliwie, dodajemy pokrojoną w krótkie paski paprykę, podduszamy ok. 5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy, zagotowujemy. Pod koniec dodajemy suszoną bazylię i drobno pokrojony czosnek, wszystko mieszamy.
Ser trzemy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki, oliwki przekrawamy w poprzek na 2-3 krążki.
Makaron wykładamy na talerzach, polewamy sosem, posypujemy serem i oliwkami, dekorujemy listkiem bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
637
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
86
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.