0

Składniki

500 Mililitrów
przecier pomidorowy
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
400 Gramów
100 Gramów
Oliwki
150 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
czosnek
5 Sztuk
bazylia
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. W międzyczasie kroimy cebulę, szklimy na oliwie, dodajemy pokrojoną w krótkie paski paprykę, podduszamy ok. 5 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy, zagotowujemy. Pod koniec dodajemy suszoną bazylię i drobno pokrojony czosnek, wszystko mieszamy.
  3. Ser trzemy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki, oliwki przekrawamy w poprzek na 2-3 krążki.
  4. Makaron wykładamy na talerzach, polewamy sosem, posypujemy serem i oliwkami, dekorujemy listkiem bazylii.

Opis

Pyszne, bogate w zdrowe składniki danie

Podobne przepisy

Spaghetti napoletana

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Świdry z rybą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry z rybą

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Kokardki z cukinią i łososiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!