Spaghetti z sosem pomidorowym.

eluchap
Spaghetti z sosem pomidorowym.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Polecam na szybki i tani obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. makaron spaghetti

2 szt. pomidory krojone łowicz

2 szt. marchew

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

3 łyżka oliwa z oliwek

40 dag. mięso mielone

Przygotowanie


Na patelnię dodajemy oliwę z oliwek podsmażamy wyciśnięty czosnek i pokrojona cebulę.

Do lekko złotej cebulki i czosnku wrzucamy pomidory,marchewkę drobno pokrojoną lub startą na tarce.

Doprawiamy przyprawami i dusimy na malutkim ogniu około półgodziny.

Na osobnej patelni podsmażamy mięso mielone.

Potem łączymy przygotowanym sosem pomidorowym

Gotujemy makaron al dente,wlewamy sos, posypujemy tartym żółtym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

730

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły