Spaghetti z sosem pomidorowym.
eluchap
Polecam na szybki i tani obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
730
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Polecam na szybki i tani obiad.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. makaron spaghetti
2 szt. pomidory krojone łowicz
2 szt. marchew
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
3 łyżka oliwa z oliwek
40 dag. mięso mielone
Przygotowanie
Na patelnię dodajemy oliwę z oliwek podsmażamy wyciśnięty czosnek i pokrojona cebulę.
Do lekko złotej cebulki i czosnku wrzucamy pomidory,marchewkę drobno pokrojoną lub startą na tarce.
Doprawiamy przyprawami i dusimy na malutkim ogniu około półgodziny.
Na osobnej patelni podsmażamy mięso mielone.
Potem łączymy przygotowanym sosem pomidorowym
Gotujemy makaron al dente,wlewamy sos, posypujemy tartym żółtym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
730
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.