Spaghetti z sosem pomidorowym.

eluchap
Spaghetti z sosem pomidorowym.

0

0 / 0

Polecam na szybki i tani obiad.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. sól, pieprz

1 szt. makaron spaghetti

2 szt. pomidory krojone łowicz

2 szt. marchew

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cebula

3 łyżka oliwa z oliwek

40 dag. mięso mielone

Przygotowanie


1

Na patelnię dodajemy oliwę z oliwek podsmażamy wyciśnięty czosnek i pokrojona cebulę.

2

Do lekko złotej cebulki i czosnku wrzucamy pomidory,marchewkę drobno pokrojoną lub startą na tarce.

3

Doprawiamy przyprawami i dusimy na malutkim ogniu około półgodziny.

4

Na osobnej patelni podsmażamy mięso mielone.

5

Potem łączymy przygotowanym sosem pomidorowym

6

Gotujemy makaron al dente,wlewamy sos, posypujemy tartym żółtym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

730

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły