Spaghetti z rukolą i serem pleśniowym

mariola85
Spaghetti z rukolą i serem pleśniowym

0

0 / 0

Pyszny biały sos do makaronu, który urozmaici naszą kuchnię. Polecamy podawać makaron z rukolą.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. świeżo mielony czarny pieprz

1 szczyp. sól

300 g pieczarki

1 szkl. śmietana 18%

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. ser lazur

3 łyżka oliwa z oliwek

30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

Przygotowanie


1

Pieczarki myjemy, kroimy w paski.

2

Na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki.

3

Do podsmażonego czosnku dodajemy pieczarki, podsmażamy. Makaron gotujemy al dente.

4

Przygotowujemy śmietanę, ser pleśniowy kroimy w drobna kostkę i grubo mielimy pieprz.

5

Do podsmażanych pieczarek dodajemy śmietaną, ser pleśniowy. Doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Podajemy z makaronem i liśćmi rukoli.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły