Spaghetti z rukolą i serem pleśniowym

mariola85

Pyszny biały sos do makaronu, który urozmaici naszą kuchnię. Polecamy podawać makaron z rukolą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
467
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszny biały sos do makaronu, który urozmaici naszą kuchnię. Polecamy podawać makaron z rukolą.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. świeżo mielony czarny pieprz
1 szczyp. sól
300 g pieczarki
1 szkl. śmietana 18%
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. ser lazur
3 łyżka oliwa z oliwek
30 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, kroimy w paski.
Na oliwie podsmażamy czosnek pokrojony w plasterki.
Do podsmażonego czosnku dodajemy pieczarki, podsmażamy. Makaron gotujemy al dente.
Przygotowujemy śmietanę, ser pleśniowy kroimy w drobna kostkę i grubo mielimy pieprz.
Do podsmażanych pieczarek dodajemy śmietaną, ser pleśniowy. Doprawiamy solą i grubo mielonym pieprzem. Podajemy z makaronem i liśćmi rukoli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
467
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.