Spaghetti z pulpetami

kontakt_6
Spaghetti z pulpetami

0

0 / 0

Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

400 g mięso mielone

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. sos sojowy

1 szczyp. czosnek granulowany

4 szt. pomidory krojone łowicz

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. ząbek czosnku

1 szczyp. bazylia

1 łyżecz. pesto

1 szt. ser pleśniowy

Przygotowanie


1

Mięso mieszamy z przyprawami, dodajemy jajko, zagęszczamy tartą bułką. Formujemy pulpety, nadziewamy serem pleśniowym. Obsmażamy na oleju na złoty kolor.

2

Krojone pomidory bez skóry wrzucamy do blendera, dodajemy przyprawy i miksujemy na jednolita masę. Przekładamy na patelnię i podgrzewamy na wolnym ogniu, często mieszając.

3

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

4

Makaron wykładamy na talerz, na wierzch pulpeciki polane sosem i posypane bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

922

kcal

Białka

69

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

54

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły