Spaghetti z pulpetami
kontakt_6
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
922
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
400 g mięso mielone
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. sos sojowy
1 szczyp. czosnek granulowany
4 szt. pomidory krojone łowicz
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. ząbek czosnku
1 szczyp. bazylia
1 łyżecz. pesto
1 szt. ser pleśniowy
Przygotowanie
Mięso mieszamy z przyprawami, dodajemy jajko, zagęszczamy tartą bułką. Formujemy pulpety, nadziewamy serem pleśniowym. Obsmażamy na oleju na złoty kolor.
Krojone pomidory bez skóry wrzucamy do blendera, dodajemy przyprawy i miksujemy na jednolita masę. Przekładamy na patelnię i podgrzewamy na wolnym ogniu, często mieszając.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Makaron wykładamy na talerz, na wierzch pulpeciki polane sosem i posypane bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
922
kcal
Białka
69
gram
Węglowodany
27
gram
Tłuszcze
54
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.