Spaghetti z pulpecikami wieprzowymi

m7
Spaghetti z pulpecikami wieprzowymi

0

0 / 0

Danie idealne na obiad dla całej rodziny. Potrawa jest alternatywą dla tradycyjnych pulpecików mielonych, dzięki temu w naszej kuchni nie powieje nudą.

14

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

400 g makaron spaghetti

400 g mięso mielone wieprzowe

300 g pomidory pelatti

200 g cebula

5 g czosnek

10 g parmezan

1 szt. nać pietruszki

1 szt. bułka czerstwa

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka oliwa z oliwek

200 mleko

100 bulion drobiowy

1 szczyp. sól

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według zaleceń producenta.

2

namoczoną w mleku bułkę mieszamy z mielonym mięsem wieprzowym.

3

następnie dodajemy całe jajko i odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem.

4

tak przygotowaną masę formujemy w małe kulki.

5

pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na oliwie. Po ok. 3 minutach dodajemy przygotowane wcześniej kulki z mięsa mielonego i obsmażamy je na złoty kolor, następnie ?podlewamy? je pokrojonymi pomidorami pelatti i dusimy ok. 10 minut.

6

później doprawiamy wszystko czosnkiem, solą i pieprzem i łączymy z makaronem.

7

danie skropione oliwa z oliwek i posypane parmezanem podajemy w głębokim talerzu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

755

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

91

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły