Spaghetti z pulpecikami wieprzowymi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti z pulpecikami wieprzowymi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973738273.jpeg&w=3840&q=75)
Danie idealne na obiad dla całej rodziny. Potrawa jest alternatywą dla tradycyjnych pulpecików mielonych, dzięki temu w naszej kuchni nie powieje nudą.
0
0 / 0
Danie idealne na obiad dla całej rodziny. Potrawa jest alternatywą dla tradycyjnych pulpecików mielonych, dzięki temu w naszej kuchni nie powieje nudą.
14
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
400 g makaron spaghetti
400 g mięso mielone wieprzowe
300 g pomidory pelatti
200 g cebula
5 g czosnek
10 g parmezan
1 szt. nać pietruszki
1 szt. bułka czerstwa
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka oliwa z oliwek
200 mleko
100 bulion drobiowy
1 szczyp. sól
Przygotowanie
Makaron ugotować według zaleceń producenta.
namoczoną w mleku bułkę mieszamy z mielonym mięsem wieprzowym.
następnie dodajemy całe jajko i odpowiednio przyprawiamy solą i pieprzem.
tak przygotowaną masę formujemy w małe kulki.
pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na oliwie. Po ok. 3 minutach dodajemy przygotowane wcześniej kulki z mięsa mielonego i obsmażamy je na złoty kolor, następnie ?podlewamy? je pokrojonymi pomidorami pelatti i dusimy ok. 10 minut.
później doprawiamy wszystko czosnkiem, solą i pieprzem i łączymy z makaronem.
danie skropione oliwa z oliwek i posypane parmezanem podajemy w głębokim talerzu.