Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, botwinką, czosnkiem i parmezanem
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
637
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
20 g parmezan
200 g pomidorki koktajlowe
1 pęcz. botwinka
1 szczyp. sól, pieprz
4 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula dymka
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę, po chwili dodać pomidorki koktajlowe oraz czosnek pokrojony w krążki i chwilę podsmażyć, do połączenia się smaków.
Dodać makaron, wlać wodę z gotowania się makaronu, zetrzeć ser i smażyć, mieszając, aż ser się całkowicie roztopi. Doprawić solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać tartym parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
637
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.