Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, botwinką, czosnkiem i parmezanem

lubella
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, botwinką, czosnkiem i parmezanem

1

0 / 0

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti lubella

20 g parmezan

200 g pomidorki koktajlowe

1 pęcz. botwinka

1 szczyp. sól, pieprz

4 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. cebula dymka

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.

2

Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę, po chwili dodać pomidorki koktajlowe oraz czosnek pokrojony w krążki i chwilę podsmażyć, do połączenia się smaków.

3

Dodać makaron, wlać wodę z gotowania się makaronu, zetrzeć ser i smażyć, mieszając, aż ser się całkowicie roztopi. Doprawić solą oraz pieprzem.

4

Przed podaniem posypać tartym parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

637

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły