Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, botwinką, czosnkiem i parmezanem

lubella
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, botwinką, czosnkiem i parmezanem

Średnia 0 / 0

Oceń!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti lubella

20 g parmezan

200 g pomidorki koktajlowe

1 pęcz. botwinka

1 szczyp. sól, pieprz

4 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. cebula dymka

Przygotowanie


Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.

Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę, po chwili dodać pomidorki koktajlowe oraz czosnek pokrojony w krążki i chwilę podsmażyć, do połączenia się smaków.

Dodać makaron, wlać wodę z gotowania się makaronu, zetrzeć ser i smażyć, mieszając, aż ser się całkowicie roztopi. Doprawić solą oraz pieprzem.

Przed podaniem posypać tartym parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

637

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły