Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, botwinką, czosnkiem i parmezanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, botwinką, czosnkiem i parmezanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976424587.jpeg&w=3840&q=75)
1
0 / 0
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti lubella
20 g parmezan
200 g pomidorki koktajlowe
1 pęcz. botwinka
1 szczyp. sól, pieprz
4 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula dymka
Przygotowanie
1
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
2
Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę, po chwili dodać pomidorki koktajlowe oraz czosnek pokrojony w krążki i chwilę podsmażyć, do połączenia się smaków.
3
Dodać makaron, wlać wodę z gotowania się makaronu, zetrzeć ser i smażyć, mieszając, aż ser się całkowicie roztopi. Doprawić solą oraz pieprzem.
4
Przed podaniem posypać tartym parmezanem.