Spaghetti z pomidorami i szparagami

goodfoodlover
Spaghetti z pomidorami i szparagami

2

0 / 0

Spaghetti jest najpopularniejszym i jednym z najbardziej lubianych makaronów. W wersji z sosem pomidorowym i świeżymi szparagami stanowi lekkie i łatwe w przygotowaniu danie główne lub przekąskę do pracy. Warto dodać również parmezan!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szczyp. sól, pieprz

200 g makaron spaghetti lubella

200 g szparagi

1 szt. pomidory krojone łowicz

3 szt. cebula dymka

10 szt. świeża bazylia

2 łyżka parmezan

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Rozgrzej patelnię i wlej niewielką ilość oliwy

3

Wrzuć pokrojone szparagi i cebulki.

4

Podsmaż chwilę i wlej pomidory. Duś parę minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Wcześniej przygotowany makaron przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.

6

Przed podaniem makaron posyp parmezanem i świeżymi listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

578

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

86

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły