Spaghetti z pomidorami i szparagami
goodfoodlover
Spaghetti jest najpopularniejszym i jednym z najbardziej lubianych makaronów. W wersji z sosem pomidorowym i świeżymi szparagami stanowi lekkie i łatwe w przygotowaniu danie główne lub przekąskę do pracy. Warto dodać również parmezan!
2
0 / 0
Spaghetti jest najpopularniejszym i jednym z najbardziej lubianych makaronów. W wersji z sosem pomidorowym i świeżymi szparagami stanowi lekkie i łatwe w przygotowaniu danie główne lub przekąskę do pracy. Warto dodać również parmezan!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
200 g makaron spaghetti lubella
200 g szparagi
1 szt. pomidory krojone łowicz
3 szt. cebula dymka
10 szt. świeża bazylia
2 łyżka parmezan
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rozgrzej patelnię i wlej niewielką ilość oliwy
Wrzuć pokrojone szparagi i cebulki.
Podsmaż chwilę i wlej pomidory. Duś parę minut co jakiś czas mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wcześniej przygotowany makaron przełóż do sosu i delikatnie wymieszaj.
Przed podaniem makaron posyp parmezanem i świeżymi listkami bazylii.