Spaghetti z pomidorami i czosnkiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Spaghetti z pomidorami i czosnkiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F2535-1702057634143.jpeg&w=3840&q=75)
Prosty i lekki makaron z dużą ilością pysznych pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii.
1
3.7 / 11
Prosty i lekki makaron z dużą ilością pysznych pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. bazylia
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
4 szt. pomidor
40 dag. makaron spaghetti lubella
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy, na których podsmażamy grubo pokrojony czosnek i cebulę.
3
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dusimy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
4
Mieszamy z makaronem. Dekorujemy bazylią.