Spaghetti z pomidorami i czosnkiem

bartek
Spaghetti z pomidorami i czosnkiem

Średnia 3.6 / 15

Oceń!

Prosty i lekki makaron z dużą ilością pysznych pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. bazylia

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

4 szt. pomidor

40 dag. makaron spaghetti lubella

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy, na których podsmażamy grubo pokrojony czosnek i cebulę.

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dusimy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Mieszamy z makaronem. Dekorujemy bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

395

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

79

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły