Spaghetti z pomidorami i czosnkiem
bartek
Prosty i lekki makaron z dużą ilością pysznych pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii.
1
3.7 / 11
Prosty i lekki makaron z dużą ilością pysznych pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. bazylia
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
4 szt. pomidor
40 dek. makaron spaghetti lubella
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy, na których podsmażamy grubo pokrojony czosnek i cebulę.
3
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dusimy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
4
Mieszamy z makaronem. Dekorujemy bazylią.