Spaghetti z pomidorami i czosnkiem

bartek

Prosty i lekki makaron z dużą ilością pysznych pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
395
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
3.7 / 11
Prosty i lekki makaron z dużą ilością pysznych pomidorów z dodatkiem czosnku i bazylii.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. bazylia
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
4 szt. pomidor
40 dag. makaron spaghetti lubella
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy, na których podsmażamy grubo pokrojony czosnek i cebulę.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dusimy około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Mieszamy z makaronem. Dekorujemy bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
395
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
79
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.