Spaghetti z pietruszkowym pesto

uwielbiampl
Spaghetti z pietruszkowym pesto

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny przepis na spaghetti z pietruszkowym pesto. Idealna propozycja na obiad lub kolację. Do przygotowania dania potrzebne będą Ci następujące składniki: makaron spaghetti, oliwa, czosnek, nać pietruszki, sok z cytryny, parmezan oraz płatki migdałowe.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g makaron lubella spaghetti

0.30 szkl. oliwa

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. nać pietruszki

2 łyżka sok z cytryny

1 łyżka parmezan

0.50 szkl. płatki migdałowe

Przygotowanie


Makaron gotujemy al dente.

Natkę pietruszki myjemy i osuszamy, odcinamy twarde łodyżki i miksujemy z sokiem z cytryny, czosnkiem i płatkami migdałowymi.

Na samym końcu miksowania dodajemy oliwę.

Całość doprawiamy solą do smaku. Mieszamy ze spaghetti.

Tak przygotowane spaghetti podajemy posypane parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

516

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły