Spaghetti z pietruszkowym pesto

uwielbiampl
Spaghetti z pietruszkowym pesto

2

0 / 0

Pyszny przepis na spaghetti z pietruszkowym pesto. Idealna propozycja na obiad lub kolację. Do przygotowania dania potrzebne będą Ci następujące składniki: makaron spaghetti, oliwa, czosnek, nać pietruszki, sok z cytryny, parmezan oraz płatki migdałowe.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g makaron lubella spaghetti

0.30 szkl. oliwa

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. nać pietruszki

2 łyżka sok z cytryny

1 łyżka parmezan

0.50 szkl. płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

Natkę pietruszki myjemy i osuszamy, odcinamy twarde łodyżki i miksujemy z sokiem z cytryny, czosnkiem i płatkami migdałowymi.

3

Na samym końcu miksowania dodajemy oliwę.

4

Całość doprawiamy solą do smaku. Mieszamy ze spaghetti.

5

Tak przygotowane spaghetti podajemy posypane parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

516

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

56

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły