Spaghetti z pietruszkowym pesto
uwielbiampl
Pyszny przepis na spaghetti z pietruszkowym pesto. Idealna propozycja na obiad lub kolację. Do przygotowania dania potrzebne będą Ci następujące składniki: makaron spaghetti, oliwa, czosnek, nać pietruszki, sok z cytryny, parmezan oraz płatki migdałowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
516
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Pyszny przepis na spaghetti z pietruszkowym pesto. Idealna propozycja na obiad lub kolację. Do przygotowania dania potrzebne będą Ci następujące składniki: makaron spaghetti, oliwa, czosnek, nać pietruszki, sok z cytryny, parmezan oraz płatki migdałowe.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g makaron lubella spaghetti
0.30 szkl. oliwa
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. nać pietruszki
2 łyżka sok z cytryny
1 łyżka parmezan
0.50 szkl. płatki migdałowe
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Natkę pietruszki myjemy i osuszamy, odcinamy twarde łodyżki i miksujemy z sokiem z cytryny, czosnkiem i płatkami migdałowymi.
Na samym końcu miksowania dodajemy oliwę.
Całość doprawiamy solą do smaku. Mieszamy ze spaghetti.
Tak przygotowane spaghetti podajemy posypane parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
516
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
56
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.