Spaghetti z pieczarkowym gulaszem
lubella
Szybkie obiady ratują burczące brzuchy! Ten przepis na pastę z pomidorową passatą, pieczarkami i papryką zaspokoi niejednego głodomora. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
643
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybkie obiady ratują burczące brzuchy! Ten przepis na pastę z pomidorową passatą, pieczarkami i papryką zaspokoi niejednego głodomora. Smacznego!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pełne ziarno spaghetti
200 g pieczarki
1 szt. papryka czerwona
400 przecier pomidorowy łowicz
100 woda
3 łyżka śmietana
2 łyżka masło
1 szt. natka pietruszki
Przygotowanie
Pieczarki podsmażamy na maśle wraz z papryką.
Dodajemy wodę i przecier i gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do gulaszu dodajemy śmietanę i natkę pietruszki.
Podajemy z makaronem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
643
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
82
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza