Spaghetti z pieczarkowym gulaszem

lubella
Spaghetti z pieczarkowym gulaszem

0

0 / 0

Szybkie obiady ratują burczące brzuchy! Ten przepis na pastę z pomidorową passatą, pieczarkami i papryką zaspokoi niejednego głodomora. Smacznego!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pełne ziarno spaghetti

200 g pieczarki

1 szt. papryka czerwona

400 przecier pomidorowy łowicz

100 woda

3 łyżka śmietana

2 łyżka masło

1 szt. natka pietruszki

Przygotowanie


1

Pieczarki podsmażamy na maśle wraz z papryką.

2

Dodajemy wodę i przecier i gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje.

3

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

4

Do gulaszu dodajemy śmietanę i natkę pietruszki.

5

Podajemy z makaronem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

643

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

82

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły