0

Składniki

1 Kilogram
Owoce morza
1 Szczypta
Papryczka chili
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
400 Gramów
ingridient
makaron Lubella spaghetti
100 Gramów
oliwki czarne
2 Sztuki
pomidor
1 Sztuka
ząbek czosnku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przysmażamy czosnek, paprykę chili na różowo.
  2. Dorzucamy owoce morza (mogą być mrożone).
  3. Dodajemy pomidory w puszce i oliwki.
  4. Mieszamy przez 3-5 min, do odparowania nie przykrywamy.
  5. Makaron gotujemy (al dente), przecedzamy i wsypujemy do składników na patelni.
  6. Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki.

Opis

Pyszny przepis na spaghetti z owocami morza

Podobne przepisy

Spaghetti alla carrettier

Łatwy Do 1 godz.

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti z czosnkiem i chili

Łatwy Do 20 min.

Spaghetti z małżami

Łatwy Do 1 godz.

Penne z paprykowym sosem, oliwkami i anchois

Łatwy Do 40 min.

Pieczone warzywa z risotto na bulionie warzywnym

Średni Do 2 godz.

Rozgrzewające curry indyjskie

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti alla carbonara

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!