Spaghetti z owocami morza

uwielbiampl

Spaghetti - jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu. Charakterystyczne, cienkie i długie nitki to dodatek do wielu świetnych dań. Tym razem nasza propozycja to pyszny przepis na spaghetti z owocami morza.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
586
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
5 / 1
Spaghetti - jeden z najpopularniejszych rodzajów makaronu. Charakterystyczne, cienkie i długie nitki to dodatek do wielu świetnych dań. Tym razem nasza propozycja to pyszny przepis na spaghetti z owocami morza.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg owoce morza
1 szczyp. papryczka chili
1 pęcz. nać pietruszki
1 łyżecz. oliwa z oliwek
400 g makaron lubella spaghetti
100 g oliwki czarne
2 szt. pomidor
1 szt. ząbek czosnku
Przygotowanie
Przysmażamy czosnek, paprykę chili na różowo.
Dorzucamy owoce morza (mogą być mrożone).
Dodajemy pomidory w puszce i oliwki.
Mieszamy przez 3-5 min, do odparowania nie przykrywamy.
Makaron gotujemy (al dente), przecedzamy i wsypujemy do składników na patelni.
Przed podaniem posypujemy świeżą natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
586
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.