Spaghetti z oliwkami, suszonymi pomidorami i szpinakiem
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
780
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella spaghetti 2 min
80 g ser gorgonzola
100 g oliwki czarne
1 szt. ząbek czosnku
4 szt. suszone pomidory w oleju
1 łyżka olej
Przygotowanie
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na patelni podsmaż szpinak z posiekanym czosnkiem. Suszone pomidory pokrój w paseczki.
Na patelnię ze szpinakiem dodaj ugotowany makaron, dodaj suszone pomidory i pokruszony ser. Całość wymieszaj .
Wartości odżywcze na porcję
Energia
780
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
75
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza