Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
admin_1
![Spaghetti z mulami w sosie pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104190.jpeg&w=3840&q=75)
Mule to jedne z najpowszechniej używanych owoców morza. Mięczaki te skradły podniebienia wielu smakoszom... teraz czas na Ciebie! Sprawdź nasz przepis na przepyszne spaghetti z mulami w sosie pomidorowym.
0
0 / 0
Mule to jedne z najpowszechniej używanych owoców morza. Mięczaki te skradły podniebienia wielu smakoszom... teraz czas na Ciebie! Sprawdź nasz przepis na przepyszne spaghetti z mulami w sosie pomidorowym.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron spaghetti malma
200 g pasta pomidorowa
300 g świeże mule
2 szt. cebula szalotka
100 białe wino
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. oliwa z oliwek
1 pęcz. natka pietruszki
1 pęcz. bazylia
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
Mule przepłukujemy zimną wodą i oczyszczamy z tzw. wąsów.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.
Po chwili dołączamy mule i białe wino, całość przykrywamy na około 5 minut, aby mule się pootwierały. Dodajemy pastę pomidorową i doprawiamy.
Gdy sos zgęstnieje, dodajemy makaron i zioła.