0

Składniki

200 Gramów
ingridient
makaron spaghetti Malma
200 Gramów
Pasta pomidorowa
300 Gramów
Świeże mule
2 Sztuki
Cebula szalotka
2 Ząbki
czosnek
100 Mililitrów
Białe wino
2 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżeczka
oliwa z oliwek
1 Pęczek
Natka pietruszki
1 Pęczek
bazylia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta.
  2. Mule przepłukujemy zimną wodą i oczyszczamy z tzw. wąsów.
  3. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek.
  4. Po chwili dołączamy mule i białe wino, całość przykrywamy na około 5 minut, aby mule się pootwierały. Dodajemy pastę pomidorową i doprawiamy.
  5. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy makaron i zioła.

Podobne przepisy

Tagliatelle z szyjkami rakowymi w sosie z białego wina

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tagliatelle z szyjkami rakowymi w sosie z białego wina

Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza

Świdry z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Świdry z pesto

Mini lasagne z cukinią

Przepis
Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Polędwiczki duszone w cydrze

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Pierogi z kapustą i mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierogi z kapustą i mięsem

Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Przepis
Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!