Spaghetti z mulami w białym winie, z ostrą nutą chili

lubella
Spaghetti z mulami w białym winie, z ostrą nutą chili

0

0 / 0

Makaron z mulami jak z włoskiej restauracji zagości na Twoim stole i zachwyci podniebienia gości ♥

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella spaghetti

0.50 kg świeże mule

2 łyżka masło klarowane

1 szt. cebula dymka

2 szt. ząbek czosnku

0.50 szt. papryczka chili

150 wytrawne białe wino

2 łyżka masło

2 łyżeczka natka pietruszki

Przygotowanie


1

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.

2

Mule oczyścić pod bieżącą wodą.

3

W garnku, na maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać posiekaną papryczkę chili, wymieszać.

4

Dodać mule i wlać białe wino, zakryć i dusić przez około 5 minut. Następie wlać wodę po gotowaniu się makaronu, dodać zimne masło, makaron, doprawić i wymieszać. Gotową potrawę posypać natką pietruszki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły