Spaghetti z mulami w białym winie, z ostrą nutą chili
lubella
Makaron z mulami jak z włoskiej restauracji zagości na Twoim stole i zachwyci podniebienia gości ♥
0
0 / 0
Makaron z mulami jak z włoskiej restauracji zagości na Twoim stole i zachwyci podniebienia gości ♥
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella spaghetti
0.50 kg świeże mule
2 łyżka masło klarowane
1 szt. cebula dymka
2 szt. ząbek czosnku
0.50 szt. papryczka chili
150 wytrawne białe wino
2 łyżka masło
2 łyżecz. natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
Mule oczyścić pod bieżącą wodą.
W garnku, na maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać posiekaną papryczkę chili, wymieszać.
Dodać mule i wlać białe wino, zakryć i dusić przez około 5 minut. Następie wlać wodę po gotowaniu się makaronu, dodać zimne masło, makaron, doprawić i wymieszać. Gotową potrawę posypać natką pietruszki.