SPAGHETTI Z MOCNO MĘSKIM SOSEM
lubella
Danie dla prawdziwych mężczyzn, którzy nie boją się dodatkowych kalorii! Przedstawiamy spaghetti z mocno męskim sosem. Aby przygotować potrawę, należy zaopatrzyć się w następujące składniki: makaron spaghetti, pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, brązowy cukier, chilli, oliwa z oliwek, ser parmezan oraz bazylia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
517
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Danie dla prawdziwych mężczyzn, którzy nie boją się dodatkowych kalorii! Przedstawiamy spaghetti z mocno męskim sosem. Aby przygotować potrawę, należy zaopatrzyć się w następujące składniki: makaron spaghetti, pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, brązowy cukier, chilli, oliwa z oliwek, ser parmezan oraz bazylia.
13
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella spaghetti
2 szt. pomidory krojone łowicz
3 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz
2 szt. cebula
6 szt. ząbek czosnku
30 whisky
3 łyżka cukier brązowy
2 łyżka ocet balsamiczny
1 szt. małe chilli
1 szczyp. sól, pieprz
3 szt. listki bazylii
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. parmezan
Przygotowanie
Makaron gotujemy: twardość al dente przez 9 minut, normale przez 11 minut. Cebule i czosnek siekamy na drobną kostkę i przesmażamy na 3 łyżkach oliwy z oliwek aż cebula i czosnek się zarumieni. Dodajemy koncentrat pomidorowy i cukier, przesmażamy aż całość się skarmelizuje.
Dodajemy pomidory z puszki i whisky, ocet balsamiczny oraz posiekane chili. Całość dusimy aż lekko zgęstnieje a pomidory się rozpadną, ok. 5 min. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.
Tak przygotowany sos łączymy z makaronem. Danie posypujemy bazylią oraz parmezanem do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
517
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
97
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.