Spaghetti z marynowaną dynią i pomidorkami koktajlowymi
Lubella
Wypróbuj przepis na spaghetti z marynowaną dynią, który smakiem zaskoczy Ciebie i Twoich gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
891
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wypróbuj przepis na spaghetti z marynowaną dynią, który smakiem zaskoczy Ciebie i Twoich gości.
7
Składniki
45 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g dynia piżmowa
5 szt. pomidorki koktajlowe
100 g makaron lubella spaghetti
25 g cebula
1 łyżka oliwa
100 g śmietana 36%
50 g serek mascarpone
Przygotowanie
Dynię pokrojoną w niedużą kostkę zamarynuj w kardamonie, cynamonie, imbirze i soku z cytryny przez ok pół godziny.
Pomidorki podsmaż na suchej patelni do zbrązowienia. W międzyczasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy i podsmaż cebulkę, a następnie dodaj marynowaną dynię.
Do podsmażonych składników dodaj śmietanę 36%, serek mascarpone (lub zamiennik*), chilli i ugotowany makaron. Wyłóż makaron na talerz, udekoruj pomidorkami oraz opcjonalnie pokruszonymi pistacjami.
*inny kremowy serek – Philadelphia i podobne
Aby estetycznie podać makaron spaghetti nawiń go na widelec i delikatnie zsuń na talerz. Teraz Twoje danie będzie wyglądało, jak z prawdziwej restauracji!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
891
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
89
gram
Tłuszcze
50
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.