Spaghetti z marynowaną dynią i pomidorkami koktajlowymi

Lubella
Spaghetti z marynowaną dynią i pomidorkami koktajlowymi

0

0 / 0

Wypróbuj przepis na spaghetti z marynowaną dynią, który smakiem zaskoczy Ciebie i Twoich gości.

7

Składniki

45 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g dynia piżmowa

5 szt. pomidorki koktajlowe

100 g makaron lubella spaghetti

25 g cebula

1 łyżka oliwa

100 g śmietana 36%

50 g serek mascarpone

Przygotowanie


1

Dynię pokrojoną w niedużą kostkę zamarynuj w kardamonie, cynamonie, imbirze i soku z cytryny przez ok pół godziny.

2

Pomidorki podsmaż na suchej patelni do zbrązowienia. W międzyczasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.

3

Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy i podsmaż cebulkę, a następnie dodaj marynowaną dynię.

4

Do podsmażonych składników dodaj śmietanę 36%, serek mascarpone (lub zamiennik*), chilli i ugotowany makaron. Wyłóż makaron na talerz, udekoruj pomidorkami oraz opcjonalnie pokruszonymi pistacjami.

5

*inny kremowy serek – Philadelphia i podobne

6

Aby estetycznie podać makaron spaghetti nawiń go na widelec i delikatnie zsuń na talerz. Teraz Twoje danie będzie wyglądało, jak z prawdziwej restauracji!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

891

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

89

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły