Spaghetti z kwaśną śmietaną i boczkiem

bartek
Spaghetti z kwaśną śmietaną i boczkiem

Średnia 3.8 / 5

Oceń!

Kwaśna śmietana ze słodkim boczkiem z makronem - pyszne!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. mąka lubella

0.50 szkl. śmietana 18%

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżka olej

200 dag. makaron spaghetti lubella

15 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


Makaron ugotować al dente.

Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i roztarty z solą czosnek.

Dodać śmietanę 18% oraz płaską łyżeczkę mąki pszennej, zagotować. Dodać ugotowany makaron, wymieszać.

Całość podać ze świeżo zmielonym pieprzem i podsmażonym boczkiem oraz startym serem żółtym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4022

kcal

Białka

143

gram

Węglowodany

710

gram

Tłuszcze

57

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły