Spaghetti z kurczakiem i zieloną fasolką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Spaghetti z kurczakiem i zieloną fasolką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F3751-1702057732493.jpeg&w=3840&q=75)
Takie coś z niczego :) A wyszło takie smaczne..... :) Polecam!
0
0 / 0
Takie coś z niczego :) A wyszło takie smaczne..... :) Polecam!
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. curry
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. przecier pomidorowy łowicz
250 g makaron spaghetti
1 szkl. fasola szparagowa
0.75 szkl. bulion drobiowy
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka olej
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy.
Na patelnię wrzucamy pokrojona w drobną kosteczkę cebule, posiekany czosnek, kawałki kurczaka, polewamy olejem, przyprawiamy solą, pieprzem, curry, przyprawą orientalną, smażymy. Jak mięsko i cebulka zarumienią się, zalewamy bulionem wymieszanym z łyżeczką przecieru pomidorowego.
Dodajemy fasolkę szparagową, posiekaną pietruszkę, dusimy ok 10 minut. Do półmiska wrzucamy makaron, mieszamy z sosem. Smacznego!!!