Spaghetti z krewetkami w białym winie

lubella
Spaghetti z krewetkami w białym winie

0

3.7 / 64

Spaghetti z krewetkami w białym winie to idealny wybór zarówno na codzienny obiad, jak i romantyczną kolację. Połączenie delikatnego makaronu z krewetkami duszonymi w winie wraz z czosnkiem i chilli z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom owoców morza i aromatycznych dań. Całość doskonale smakuje z posiekaną natką pietruszki na wierzchu i odrobiną soku z limonki. Co więcej, spaghetti z krewetkami w białym winie jest wyjątkowo proste i szybkie w przygotowaniu — z pewnością poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Smacznego!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella spaghetti

250 g krewetki

4 szt. ząbek czosnku

50 g masło

50 białe wino

0.50 pęcz. natka pietruszki

2 łyżka papryczka chilli

1 szcz. sól

1 łyżeczka sok z limonki

Przygotowanie


1

Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.

2

Na patelni podgrzać połowę masła, dodać sprasowany czosnek, drobno posiekaną papryczkę chili i chwilę podsmażyć. Włożyć oczyszczone i osuszone krewetki i dusić przez około 4 minuty. Wlać wino, zwiększyć ogień i odparować.

3

Kolejno wlać wodę z gotowania się makaronu i zagotować.

4

Dodać makaron, posiekaną natkę pietruszki, resztę masła i wymieszać. Doprawić limonką oraz solą.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły