0

Składniki

400 Gramów
400 Gramów
krewetki mrożone
1 Sztuka
cukinia
50 Gramów
masło
1 Opakowanie
ingridient
passata pomidorowa Łowicz
2 Łyżki
olej słonecznikowy
2 Ząbek
czosnek
2 Sztuki
tymianek
1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie… Krewetki rozmroź. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i dodaj krewetki.
  3. Po 2 minutach umieść na patelni resztę składników: pokrojoną w kostkę cukinię, posiekany czosnek, tymianek. Smaż je przez kolejne 3 minuty.
  4. Po tym czasie dolej passatę pomidorową, dodaj masło i dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany sos duś przez 4 minuty.
  5. To już prawie meta! Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wolnym ogniu. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Podobne przepisy

Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Trudny Do 1 godz
Makaron spaghetti z kaczką i sosem z czerwonego wina

Łososiowe tagliatelle z cukinią

Łatwy Do 15 min
Łososiowe tagliatelle z cukinią

Spaghetti z grilla

Łatwy Do 15 min
Spaghetti z grilla

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Cannelloni bez wysiłku

Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min
Kociołek warzywny

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Polędwiczka z kolankami

Łatwy Do 15 min
Polędwiczka z kolankami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!