Spaghetti z krewetkami

lubella
Spaghetti z krewetkami

1

0 / 0

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella spaghetti

400 g krewetki mrożone

1 szt. cukinia

50 g masło

1 opak. passata pomidorowa łowicz

2 łyżka olej słonecznikowy

2 szt. tymianek

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

W międzyczasie… Krewetki rozmroź. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i dodaj krewetki.

3

Po 2 minutach umieść na patelni resztę składników: pokrojoną w kostkę cukinię, posiekany czosnek, tymianek. Smaż je przez kolejne 3 minuty.

4

Po tym czasie dolej passatę pomidorową, dodaj masło i dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany sos duś przez 4 minuty.

5

To już prawie meta! Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wolnym ogniu. Poszło Ci świetnie! Brawo!

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

628

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły