Spaghetti z krewetkami
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella spaghetti
400 g krewetki mrożone
1 szt. cukinia
50 g masło
1 opak. passata pomidorowa łowicz
2 łyżka olej słonecznikowy
2 szt. tymianek
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
Na pierwszy ogień… Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie… Krewetki rozmroź. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i dodaj krewetki.
Po 2 minutach umieść na patelni resztę składników: pokrojoną w kostkę cukinię, posiekany czosnek, tymianek. Smaż je przez kolejne 3 minuty.
Po tym czasie dolej passatę pomidorową, dodaj masło i dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany sos duś przez 4 minuty.
To już prawie meta! Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wolnym ogniu. Poszło Ci świetnie! Brawo!
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
628
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.