Spaghetti z krewetkami
goodfoodlover
Sprężysty makaron, aromatyczna oliwa i jędrne, pachnące morzem krewetki - czasem mniej znaczy więcej!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
832
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
116
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sprężysty makaron, aromatyczna oliwa i jędrne, pachnące morzem krewetki - czasem mniej znaczy więcej!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. płatki chili
300 g makaron spaghetti lubella
300 g pomidorki koktajlowe
250 g krewetki
3 szt. ząbek czosnku
1 szt. cebula
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Po chwili dodać krewetki oraz przyprawy i smażyć ok. 10 minut.
Przygotuj najpiew wszystkie składniki - gotowanie będzie łatwiejsze
Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, i wrzucić poszatkowaną cebulę i czosnek, zeszklić i dodać pomidory koktajlowe wcześniej nakłute w paru miejscach wykałaczką.
W oddzielnym garnku ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Bezpośrednio z garnka przełożyć ugotowany makaron do sosu z krewetkami. Poszatkować nać pietruszki, wymieszać z sosem i wykładać na talerze
Wartości odżywcze na porcję
Energia
832
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
116
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.