Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Mięso mielone doprawiamy solą i startym czosnkiem. formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do gotującej się na dnie rondla wody. Gdy klopsiki będą ugotowane, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i pokruszony ser pleśniowy. Wlewamy sos Lubella pomidorowy. doprawiamy ziołami prowansalskimi a jak ktoś lubi wyrazisty smak czosnku to proponuje zetrzeć bezpośrednio do sosu 1 ząbek. W międzyczasie gotujemy makaron w/g przepisu z opakowania, odcedzamy i mieszamy w dużej misce z sosem,podajemy z tartym parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego
500 | Gramów | ||
500 | Gramów | ||
![]() |
|||
100 | Gramów |
Ser pleśniowy blue
|
|
25 | Gramów |
parmezan
|
|
7 | Sztuk | ||
1 | Sztuka |
Sos pomidorowy łowicz
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Szczypta |
zioła
|
|
1 | Szczypta |
przyprawa
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |