Spaghetti z klopsikami i serem pleśniowym

ZanetaWitczak
Spaghetti z klopsikami i serem pleśniowym

0

0 / 0

Mięso mielone doprawiamy solą i startym czosnkiem. formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do gotującej się na dnie rondla wody. Gdy klopsiki będą ugotowane, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i pokruszony ser pleśniowy. Wlewamy sos Lubella pomidorowy. doprawiamy ziołami prowansalskimi a jak ktoś lubi wyrazisty smak czosnku to proponuje zetrzeć bezpośrednio do sosu 1 ząbek. W międzyczasie gotujemy makaron w/g przepisu z opakowania, odcedzamy i mieszamy w dużej misce z sosem,podajemy z tartym parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

500 g mięso mielone

500 g makaron lubella spaghetti

100 g ser pleśniowy blue

25 g parmezan

1 szczyp. sól, pieprz

7 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. sos pomidorowy łowicz

1 szczyp. zioła

1 szczyp. przyprawa

Przygotowanie


1

Przygotuj sobie wszystkie składniki.

2

Ugotuj makaron w/g przepisu na opakowaniu.

3

Z mięsa przygotuj klopsiki w/g przepisu i dodaj sos ze słoika. Przełóż do miski i wymieszaj.

4

Podawaj na dużych talerzach z dodatkiem świeżej bazylii

Wartości odżywcze na porcję


Energia

643

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

71

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Gluten

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły