Spaghetti z klopsikami i serem pleśniowym
ZanetaWitczak
Mięso mielone doprawiamy solą i startym czosnkiem. formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do gotującej się na dnie rondla wody. Gdy klopsiki będą ugotowane, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i pokruszony ser pleśniowy. Wlewamy sos Lubella pomidorowy. doprawiamy ziołami prowansalskimi a jak ktoś lubi wyrazisty smak czosnku to proponuje zetrzeć bezpośrednio do sosu 1 ząbek. W międzyczasie gotujemy makaron w/g przepisu z opakowania, odcedzamy i mieszamy w dużej misce z sosem,podajemy z tartym parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego
0
0 / 0
Mięso mielone doprawiamy solą i startym czosnkiem. formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy do gotującej się na dnie rondla wody. Gdy klopsiki będą ugotowane, dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i pokruszony ser pleśniowy. Wlewamy sos Lubella pomidorowy. doprawiamy ziołami prowansalskimi a jak ktoś lubi wyrazisty smak czosnku to proponuje zetrzeć bezpośrednio do sosu 1 ząbek. W międzyczasie gotujemy makaron w/g przepisu z opakowania, odcedzamy i mieszamy w dużej misce z sosem,podajemy z tartym parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
500 g mięso mielone
500 g makaron lubella spaghetti
100 g ser pleśniowy blue
25 g parmezan
1 szcz. sól, pieprz
7 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. sos pomidorowy łowicz
1 szcz. zioła
1 szcz. przyprawa
Przygotowanie
Przygotuj sobie wszystkie składniki.
Ugotuj makaron w/g przepisu na opakowaniu.
Z mięsa przygotuj klopsiki w/g przepisu i dodaj sos ze słoika. Przełóż do miski i wymieszaj.
Podawaj na dużych talerzach z dodatkiem świeżej bazylii
Kategorie
Alergeny
Gluten