0

Składniki

400 Gramów
400 Gramów
ingridient
pomidory całe bez skóry Łowicz
1 Sztuka
papryka
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
Bakłażan
2 Łyżki
masło
2 Sztuki
ząbek czosnku
2 Sztuki
Gałązka Tymianku
20 Sztuk
Listek bazylii
1 Sztuka
Pieprz, sól do smaku
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Warzywa kroimy w paski i talarki, kładziemy na ruszcie grillowym. Po 2 minutach obracamy na drugą stronę i grillujemy kolejne 2 minuty. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek i tymianek - podsmażamy przez 1 minutę. Następnie dodajemy pomidory Łowicz. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy na małym ogniu na 4 minuty, od czasu do czasu mieszamy.
  3. 3. Ugotowany makaron dodajemy do sosu i łączymy wszystkie składniki. Gotowe danie posypujemy posiekaną bazylią.

Podobne przepisy

Cannelloni bez wysiłku

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni bez wysiłku

Kremowe brokuLOVE

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Spaghetti z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Spaghetti z krewetkami

Łazankowe trendy

Przepis
Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Przepis
Średni Do 2 godz
Mousaka z bakłażanem i ziemniakami w sosie beszamelowym

Polędwiczka z kolankami

Przepis
Łatwy Do 15 min
Polędwiczka z kolankami

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Spaghetti alla carrettier

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Spaghetti alla carrettier

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!