Spaghetti z grilla
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Spaghetti z grilla](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5678-1702057873694.jpeg&w=3840&q=75)
Spaghetti z grilla bez mięsa - świetne rozwiązanie dla wszystkich na diecie wegetariańskiej. Do przygotowania tego niezwykle smacznego dania potrzebne będą Ci, takie składniki jak: makaron spaghetti, papryka, cukinia, bakłażan, masło, ząbek czosnku, tymianek oraz bazylia.
0
0 / 0
Spaghetti z grilla bez mięsa - świetne rozwiązanie dla wszystkich na diecie wegetariańskiej. Do przygotowania tego niezwykle smacznego dania potrzebne będą Ci, takie składniki jak: makaron spaghetti, papryka, cukinia, bakłażan, masło, ząbek czosnku, tymianek oraz bazylia.
10
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron lubella spaghetti
400 g pomidory całe bez skóry łowicz
1 szt. papryka
1 szt. cukinia
1 szt. bakłażan
2 łyżka masło
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. gałązka tymianku
20 szt. listek bazylii
1 szt. pieprz, sól do smaku
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Warzywa kroimy w paski i talarki, kładziemy na ruszcie grillowym. Po 2 minutach obracamy na drugą stronę i grillujemy kolejne 2 minuty. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek i tymianek - podsmażamy przez 1 minutę. Następnie dodajemy pomidory Łowicz. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy na małym ogniu na 4 minuty, od czasu do czasu mieszamy.
3. Ugotowany makaron dodajemy do sosu i łączymy wszystkie składniki. Gotowe danie posypujemy posiekaną bazylią.