Spaghetti z grilla

lubella
Spaghetti z grilla

0

0 / 0

Spaghetti z grilla bez mięsa - świetne rozwiązanie dla wszystkich na diecie wegetariańskiej. Do przygotowania tego niezwykle smacznego dania potrzebne będą Ci, takie składniki jak: makaron spaghetti, papryka, cukinia, bakłażan, masło, ząbek czosnku, tymianek oraz bazylia.

10

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g makaron lubella spaghetti

400 g pomidory całe bez skóry łowicz

1 szt. papryka

1 szt. cukinia

1 szt. bakłażan

2 łyżka masło

2 szt. ząbek czosnku

2 szt. gałązka tymianku

20 szt. listek bazylii

1 szt. pieprz, sól do smaku

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Warzywa kroimy w paski i talarki, kładziemy na ruszcie grillowym. Po 2 minutach obracamy na drugą stronę i grillujemy kolejne 2 minuty. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy posiekany czosnek i tymianek - podsmażamy przez 1 minutę. Następnie dodajemy pomidory Łowicz. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozostawiamy na małym ogniu na 4 minuty, od czasu do czasu mieszamy.

3

3. Ugotowany makaron dodajemy do sosu i łączymy wszystkie składniki. Gotowe danie posypujemy posiekaną bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

480

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

84

gram

Tłuszcze

7

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły