Spaghetti z fettą i salami

m7
Spaghetti z fettą i salami

1

0 / 0

Spaghetti smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim makaroniarzom i nie tylko.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. nać pietruszki

1 szczyp. sól

1 szt. makaron spaghetti

1 szt. czosnek

2 łyżka oliwa

20 dag. salami

20 dag. ser feta

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al'dente. Czosnek obrać pokroić w plasterki. Salami w paseczki.

2

Czosnek i salami usmażyć na oliwie. Czosnek ma mieć kolor jasno brązowy jeśli będzie ciemny będzie gorzki.

3

Makaron odcedzić i dodać na patelnię z oliwą czosnkową.

4

Wymieszać wszystko razem, posypać pietruszką dodać kostki sera feta. Przyprawić do smaku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2946

kcal

Białka

135

gram

Węglowodany

301

gram

Tłuszcze

128

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły