Spaghetti z fettą i salami
m7
Spaghetti smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim makaroniarzom i nie tylko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2946
kcal
Białka
135
gram
Węglowodany
301
gram
Tłuszcze
128
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Spaghetti smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim makaroniarzom i nie tylko.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. nać pietruszki
1 szczyp. sól
1 szt. makaron spaghetti
1 szt. czosnek
2 łyżka oliwa
20 dag. salami
20 dag. ser feta
Przygotowanie
Makaron ugotować al'dente. Czosnek obrać pokroić w plasterki. Salami w paseczki.
Czosnek i salami usmażyć na oliwie. Czosnek ma mieć kolor jasno brązowy jeśli będzie ciemny będzie gorzki.
Makaron odcedzić i dodać na patelnię z oliwą czosnkową.
Wymieszać wszystko razem, posypać pietruszką dodać kostki sera feta. Przyprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2946
kcal
Białka
135
gram
Węglowodany
301
gram
Tłuszcze
128
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.