Spaghetti z fettą i salami
m7
Spaghetti smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim makaroniarzom i nie tylko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Spaghetti smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim makaroniarzom i nie tylko.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. nać pietruszki
1 szczyp. sól
1 szt. makaron spaghetti
1 szt. czosnek
2 łyżka oliwa
20 dag. salami
20 dag. ser feta
Przygotowanie
Makaron ugotować al'dente. Czosnek obrać pokroić w plasterki. Salami w paseczki.
Czosnek i salami usmażyć na oliwie. Czosnek ma mieć kolor jasno brązowy jeśli będzie ciemny będzie gorzki.
Makaron odcedzić i dodać na patelnię z oliwą czosnkową.
Wymieszać wszystko razem, posypać pietruszką dodać kostki sera feta. Przyprawić do smaku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.