Spaghetti z fettą i salami

m7
Spaghetti z fettą i salami

1

0 / 0

Spaghetti smaczne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Polecam wszystkim makaroniarzom i nie tylko.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szcz. nać pietruszki

1 szcz. sól

1 szt. makaron spaghetti

1 szt. czosnek

2 łyżka oliwa

20 dek. salami

20 dek. ser feta

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al'dente. Czosnek obrać pokroić w plasterki. Salami w paseczki.

2

Czosnek i salami usmażyć na oliwie. Czosnek ma mieć kolor jasno brązowy jeśli będzie ciemny będzie gorzki.

3

Makaron odcedzić i dodać na patelnię z oliwą czosnkową.

4

Wymieszać wszystko razem, posypać pietruszką dodać kostki sera feta. Przyprawić do smaku.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły