Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem

mariola85

Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4010
kcal
Białka
168
gram
Węglowodany
688
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g śmietana 18%
1 szczyp. sól, pieprz
400 g szpinak mrożony
100 g oliwki czarne
100 g suszone pomidory w zalewie
6 szt. czosnek
1 łyżka masło
400 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4010
kcal
Białka
168
gram
Węglowodany
688
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.