Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem

mariola85
Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem

0

0 / 0

Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g śmietana 18%

1 szcz. sól, pieprz

400 g szpinak mrożony

100 g oliwki czarne

100 g suszone pomidory w zalewie

6 szt. czosnek

1 łyżka masło

400 dek. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

Przygotowanie


1

Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.

2

Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły