0

Składniki

100 Gramów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
400 Gramów
szpinak mrożony
100 Gramów
oliwki czarne
100 Gramów
Suszone pomidory w zalewie
6 Sztuk
czosnek
1 Łyżka
masło extra
400 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
  2. Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Opis

Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.

Podobne przepisy

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Sałatka makaronowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Przepis
Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczona dynia i marchew wśród pappardelle

Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pierogi ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Wiosenny kurczak z tymiankiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny kurczak z tymiankiem

Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti Lubella Pełne Ziarno z boczkiem i chili

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!