0

Składniki

100 Gramów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
400 Gramów
szpinak mrożony
100 Gramów
oliwki czarne
100 Gramów
Suszone pomidory w zalewie
6 Sztuk
czosnek
1 Łyżka
masło extra
400 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
  2. Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Opis

Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.

Podobne przepisy

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Łatwy Do 40 min

Penne pod pesto z wołowiną

Łatwy Do 40 min

Sycący bulion z warzywami, chili i wstążkami omleta

Łatwy Do 1,5 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Cannelloni ze szpinakiem

Łatwy Do 1 godz

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Łatwy Do 3 godz

Cielęcina w sosie koperkowym

Średni Do 1 godz

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!