0

Składniki

100 Gramów
śmietana 18%
1 Szczypta
sól, pieprz
400 Gramów
szpinak mrożony
100 Gramów
oliwki czarne
100 Gramów
Suszone pomidory w zalewie
6 Sztuk
czosnek
1 Łyżka
masło extra
400 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
  2. Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
  3. Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Opis

Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.

Podobne przepisy

Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti Neapolitana

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Chrupiący kurczak z sosem chrzanowym i pieczonymi burakami

Cielęcina w sosie koperkowym

Przepis
Średni Do 1 godz
Cielęcina w sosie koperkowym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Fantazja szparagowa

Przepis
Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!