Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem
mariola85

Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4010
kcal
Białka
168
gram
Węglowodany
688
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g śmietana 18%
1 szczyp. sól, pieprz
400 g szpinak mrożony
100 g oliwki czarne
100 g suszone pomidory w zalewie
6 szt. czosnek
1 łyżka masło
400 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Kroki
Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
4010
kcal
Białka
168
gram
Węglowodany
688
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.