Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem

mariola85
Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem

Średnia 0 / 0

Oceń!

Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g śmietana 18%

1 szczyp. sól, pieprz

400 g szpinak mrożony

100 g oliwki czarne

100 g suszone pomidory w zalewie

6 szt. czosnek

1 łyżka masło

400 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno

Przygotowanie


Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.

Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

4010

kcal

Białka

168

gram

Węglowodany

688

gram

Tłuszcze

52

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły