Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Spaghetti z czosnkowo-szpinakowym sosem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976460328.jpeg&w=3840&q=75)
Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.
1
0 / 0
Uwielbiam szpinak ze śmietaną i czosnkiem, dlatego często robię go do makaronu i podaję w towarzystwie oliwek i suszonych pomidorów - smakuje doskonale.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g śmietana 18%
1 szczyp. sól, pieprz
400 g szpinak mrożony
100 g oliwki czarne
100 g suszone pomidory w zalewie
6 szt. czosnek
1 łyżka masło
400 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Szpinak rozmrażamy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Do szpinaku dodajemy rozgniecioną główkę czosnku, łyżkę masła i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z makaronem, oliwkami i suszonymi pomidorami.