Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i fetą
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron spaghetti lubella
200 g liście szpinaku
2 łyżka olej
2 szt. ząbek czosnku
50 g ser feta
1 łyżecz. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Szpinak podsmażaj na oleju, aż się rozmrozi.
Dodaj posiekany czosnek i całość podsmaż.
Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj posypane pokruszonym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
425
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
37
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.