Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i fetą

lubella
Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i fetą

Średnia 0 / 0

Oceń!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g makaron spaghetti lubella

200 g liście szpinaku

2 łyżka olej

2 szt. ząbek czosnku

50 g ser feta

1 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Szpinak podsmażaj na oleju, aż się rozmrozi.

Dodaj posiekany czosnek i całość podsmaż.

Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj posypane pokruszonym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły