Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i fetą

lubella
Spaghetti z czosnkiem, szpinakiem i fetą

1

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g makaron spaghetti lubella

200 g liście szpinaku

2 łyżka olej

2 szt. ząbek czosnku

50 g ser feta

1 łyżecz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Szpinak podsmażaj na oleju, aż się rozmrozi.

3

Dodaj posiekany czosnek i całość podsmaż.

4

Dodaj ugotowany makaron i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

5

Podawaj posypane pokruszonym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

425

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły