Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem spaghetti ŁOWICZ

maspexdigital
Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem spaghetti ŁOWICZ

0

0 / 0

Gdy inni debatują jakie mięso dodać do spaghetti, Ty przygotuj wersję bezmięsną. Łatwy przepis na niebanalny makaron z cukinią i marchewką. Koniecznie spróbuj!

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

3 szt. marchew

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. cukinia

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. tymianek

4 łyżka łowicz sos spaghetti

2 łyżecz. masło

2 łyżka olej rzepakowy

Przygotowanie


1

Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż w bardzo cienkie paseczki - najlepiej obieraczką do warzyw.

2

Cukinię myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w długie cienkie paski.

3

Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy pokrojoną marchewkę. Podsmażamy ją powoli, aż zmięknie.

4

Dodajemy pokrojoną cukinię, a następnie dodajemy przyprawy oraz masło.

5

W osobnym naczyniu podgrzewamy sos Łowicz i nakładamy go na miękkie spaghetti warzywne. Podajemy na gorąco.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

310

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły