Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem spaghetti ŁOWICZ
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem spaghetti ŁOWICZ](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974880366.jpeg&w=3840&q=75)
Gdy inni debatują jakie mięso dodać do spaghetti, Ty przygotuj wersję bezmięsną. Łatwy przepis na niebanalny makaron z cukinią i marchewką. Koniecznie spróbuj!
0
0 / 0
Gdy inni debatują jakie mięso dodać do spaghetti, Ty przygotuj wersję bezmięsną. Łatwy przepis na niebanalny makaron z cukinią i marchewką. Koniecznie spróbuj!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szt. marchew
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cukinia
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. tymianek
4 łyżka łowicz sos spaghetti
2 łyżecz. masło
2 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż w bardzo cienkie paseczki - najlepiej obieraczką do warzyw.
Cukinię myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w długie cienkie paski.
Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy pokrojoną marchewkę. Podsmażamy ją powoli, aż zmięknie.
Dodajemy pokrojoną cukinię, a następnie dodajemy przyprawy oraz masło.
W osobnym naczyniu podgrzewamy sos Łowicz i nakładamy go na miękkie spaghetti warzywne. Podajemy na gorąco.