Spaghetti z cukinii i marchewki z sosem spaghetti ŁOWICZ
maspexdigital
Gdy inni debatują jakie mięso dodać do spaghetti, Ty przygotuj wersję bezmięsną. Łatwy przepis na niebanalny makaron z cukinią i marchewką. Koniecznie spróbuj!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
310
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Gdy inni debatują jakie mięso dodać do spaghetti, Ty przygotuj wersję bezmięsną. Łatwy przepis na niebanalny makaron z cukinią i marchewką. Koniecznie spróbuj!
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
3 szt. marchew
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. cukinia
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. tymianek
4 łyżka łowicz sos spaghetti
2 łyżecz. masło
2 łyżka olej rzepakowy
Przygotowanie
Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż w bardzo cienkie paseczki - najlepiej obieraczką do warzyw.
Cukinię myjemy, usuwamy nasiona i kroimy w długie cienkie paski.
Na patelnię wlewamy olej i wrzucamy pokrojoną marchewkę. Podsmażamy ją powoli, aż zmięknie.
Dodajemy pokrojoną cukinię, a następnie dodajemy przyprawy oraz masło.
W osobnym naczyniu podgrzewamy sos Łowicz i nakładamy go na miękkie spaghetti warzywne. Podajemy na gorąco.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
310
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.