Spaghetti z cukinią i ricottą
mariola85
Pyszny sos ze startej cukinii i ricotty to doskonały dodatek do makaronu.
0
4.5 / 2
Pyszny sos ze startej cukinii i ricotty to doskonały dodatek do makaronu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szcz. sól, pieprz
1 pęcz. świeża bazylia
150 g ser ricotta
3 szt. cukinia młoda
2 szt. ząbek czosnku
1 łyżka parmezan
4 łyżka oliwa
300 dek. makaron lubella spaghetti
Przygotowanie
1
Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na 10 minut.
2
Posiekany czosnek podsmażyć na oliwie, dodać cukinię i smażyć około 5 minut. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem.
3
Cukinię zdjąć z ognia, dodać pokruszoną ricottę i świeżą bazylię.
4
Makaron ugotować al dente i wymieszać z cukinią.