Spaghetti z cukinią i oliwą

mariola85
Spaghetti z cukinią i oliwą

0

0 / 0

Pyszne, lekkie spaghetti z cukinią i oliwkami.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

400 g makaron spaghetti lubella

1 szt. cukinia

20 szt. oliwki czarne

3 szt. ząbek czosnku

5 łyżka oliwa z oliwek

0.50 szkl. liście bazylii

Przygotowanie


1

Spaghetti gotujemy al dente.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko czosnek.

3

Na patelni grillujemy cukinię pokrojoną w plasterki i posmarowaną oliwą. Cukinię lekko solimy po grillowaniu.

4

Dodajemy ugotowany makaron, oliwki pokrojone w paski.

5

Makaron i cukinię mieszamy razem, doprawiamy świeżą bazylią i parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

392

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły