Spaghetti z cukinią i oliwą
mariola85
Pyszne, lekkie spaghetti z cukinią i oliwkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
392
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne, lekkie spaghetti z cukinią i oliwkami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
400 g makaron spaghetti lubella
1 szt. cukinia
20 szt. oliwki czarne
3 szt. ząbek czosnku
5 łyżka oliwa z oliwek
0.50 szkl. liście bazylii
Przygotowanie
Spaghetti gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko czosnek.
Na patelni grillujemy cukinię pokrojoną w plasterki i posmarowaną oliwą. Cukinię lekko solimy po grillowaniu.
Dodajemy ugotowany makaron, oliwki pokrojone w paski.
Makaron i cukinię mieszamy razem, doprawiamy świeżą bazylią i parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
392
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.