Spaghetti z cukinią i oliwą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Spaghetti z cukinią i oliwą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976217530.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne, lekkie spaghetti z cukinią i oliwkami.
0
0 / 0
Pyszne, lekkie spaghetti z cukinią i oliwkami.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
400 g makaron spaghetti lubella
1 szt. cukinia
20 szt. oliwki czarne
3 szt. ząbek czosnku
5 łyżka oliwa z oliwek
0.50 szkl. liście bazylii
Przygotowanie
1
Spaghetti gotujemy al dente.
2
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy krótko czosnek.
3
Na patelni grillujemy cukinię pokrojoną w plasterki i posmarowaną oliwą. Cukinię lekko solimy po grillowaniu.
4
Dodajemy ugotowany makaron, oliwki pokrojone w paski.
5
Makaron i cukinię mieszamy razem, doprawiamy świeżą bazylią i parmezanem.