Spaghetti z cukinią
tyna
Coś na szybki obiad. Pewnie każda z nas to robi, kiedy na targu jest zatrzęsienie świeżych warzyw.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
696
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Coś na szybki obiad. Pewnie każda z nas to robi, kiedy na targu jest zatrzęsienie świeżych warzyw.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. mielona papryka
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. makaron spaghetti lubella
1 szt. cukinia
1 szt. cebula
1 szt. przecier pomidorowy łowicz
30 dag. mięso mielone
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię. Posypać czerwoną papryką, żeby nabrała koloru i smaku.
Dodać posiekaną cebulkę i mięso mielone. Mieszając smażyć chwilkę.
Dodać przecier pomidorowy lub pomidory (bez skórek) w puszce.
Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Na talerze kłaść makaron, na to sos, a na koniec można posypać startym żółtym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
696
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.