0

Składniki

1 Sztuka
1 Szczypta
Mielona papryka
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Sztuka
cukinia
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
przecier pomidorowy
30 Dekagramów
mięso mielone
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię. Posypać czerwoną papryką, żeby nabrała koloru i smaku.
  2. Dodać posiekaną cebulkę i mięso mielone. Mieszając smażyć chwilkę.
  3. Dodać przecier pomidorowy lub pomidory (bez skórek) w puszce.
  4. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
  5. Na talerze kłaść makaron, na to sos, a na koniec można posypać startym żółtym serem.

Opis

Coś na szybki obiad. Pewnie każda z nas to robi, kiedy na targu jest zatrzęsienie świeżych warzyw.

Podobne przepisy

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Średni Do 1 godz
Kukurydziane tacos z serem, warzywami i ketchupową salsą

Mini lasagne z cukinią

Średni Do 1 godz
Mini lasagne z cukinią

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz
Frittata z makaronem

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz
Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!