0

Składniki

1 Szczypta
sól
2 Szczypty
pieprz biały
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
oliwa z oliwek
10 Dekagramów
ingridient
makaron spaghetti Lubella Pełne Ziarno
20 Dekagramów
cukinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Na oliwie podsmażamy czosnek, dodajmy pokrojoną w paski cukinię, chwilę smażymy (tylko tyle, aby cukinia była szklista, ma pozostać chrupiąca).
  3. Dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy solą i pieprzem, i po minucie pałaszujemy z apetytem.

Opis

Prosty i szybki przepis dla smakoszy...Uwielbiam dania 2-3 składnikowe, w których każdy smak można poczuć....Taka prostota smaku...Obok ostrego czosnku czujemy delikatną i słodkawą cukinię...Po prostu pycha!

Podobne przepisy

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Średni Do 40 min
Pełnoziarniste spaghetti carbonara

Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Łatwy Do 40 min
Pełnoziarniste burgery z łososiem, warzywami, ziołowym jog...

Biała ryba z rzymskiego garnka

Łatwy Do 1 godz
Biała ryba z rzymskiego garnka

Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Średni Do 40 min
Casarecce z kurczakiem, suszonymi pomidorami i rukolą

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!