Spaghetti z cukinią
mamajuki080506
Prosty i szybki przepis dla smakoszy...Uwielbiam dania 2-3 składnikowe, w których każdy smak można poczuć....Taka prostota smaku...Obok ostrego czosnku czujemy delikatną i słodkawą cukinię...Po prostu pycha!
0
0 / 0
Prosty i szybki przepis dla smakoszy...Uwielbiam dania 2-3 składnikowe, w których każdy smak można poczuć....Taka prostota smaku...Obok ostrego czosnku czujemy delikatną i słodkawą cukinię...Po prostu pycha!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz biały
2 szt. czosnek
2 łyżka oliwa z oliwek
10 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
20 dag. cukinia
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Na oliwie podsmażamy czosnek, dodajmy pokrojoną w paski cukinię, chwilę smażymy (tylko tyle, aby cukinia była szklista, ma pozostać chrupiąca).
Dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy solą i pieprzem, i po minucie pałaszujemy z apetytem.