Spaghetti z chorizo w pomidorach
lubella
Tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, chorizo, to świetny dodatek do wielu przepysznych potraw. Nasza propozycja to spaghetti w towarzystwie pysznego mięsa, soczystych pomidorów, oliwek i papryki. Danie posypane parmezanem i świeżym oregano jest niezwykle aromatyczne, a przy tym obłędnie smaczne!
0
3.2 / 36
Tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, chorizo, to świetny dodatek do wielu przepysznych potraw. Nasza propozycja to spaghetti w towarzystwie pysznego mięsa, soczystych pomidorów, oliwek i papryki. Danie posypane parmezanem i świeżym oregano jest niezwykle aromatyczne, a przy tym obłędnie smaczne!
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
500 g makaron lubella spaghetti
300 g kiełbasa chorizo
2 łyżka olej rzepakowy
1 szt. cebula
3 szt. czosnek
1 szt. papryka czerwona
1 łyżeczka papryka wędzona
0.50 łyżeczka oregano
1 pusz. koncentrat pomidorowy łowicz
50 g oliwki czarne
1 szcz. świeże oregano
1 szcz. parmezan
Przygotowanie
W szerokim garnku przesmaż chorizo, aż będzie chrupiące.
Dodaj do niego pokrojone w kostkę cebulę i paprykę oraz drobno posiekany czosnek, poczekaj, aż się zeszklą.
Całość duś ok. 20-30 minut. Następnie dodaj do sosu czarne oliwki i dopraw go solą i pieprzem.
Makaron Lubella gotuj 8 minut. Wymieszaj go z przygotowanym sosem. Gotowe danie posyp oregano oraz parmezanem.