Spaghetti z chorizo w pomidorach

lubella
Spaghetti z chorizo w pomidorach

0

3.2 / 36

Tradycyjna hiszpańska kiełbasa z wieprzowiny, chorizo, to świetny dodatek do wielu przepysznych potraw. Nasza propozycja to spaghetti w towarzystwie pysznego mięsa, soczystych pomidorów, oliwek i papryki. Danie posypane parmezanem i świeżym oregano jest niezwykle aromatyczne, a przy tym obłędnie smaczne!

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

500 g makaron lubella spaghetti

300 g kiełbasa chorizo

2 łyżka olej rzepakowy

1 szt. cebula

3 szt. czosnek

1 szt. papryka czerwona

1 łyżeczka papryka wędzona

0.50 łyżeczka oregano

1 pusz. koncentrat pomidorowy łowicz

50 g oliwki czarne

1 szcz. świeże oregano

1 szcz. parmezan

Przygotowanie


1

W szerokim garnku przesmaż chorizo, aż będzie chrupiące.

2

Dodaj do niego pokrojone w kostkę cebulę i paprykę oraz drobno posiekany czosnek, poczekaj, aż się zeszklą.

3

Całość duś ok. 20-30 minut. Następnie dodaj do sosu czarne oliwki i dopraw go solą i pieprzem.

4

Makaron Lubella gotuj 8 minut. Wymieszaj go z przygotowanym sosem. Gotowe danie posyp oregano oraz parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły