Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami
bartek
Dla miłośników sosów typu carbonara.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
855
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla miłośników sosów typu carbonara.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietana kremówka
250 g makaron spaghetti lubella
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka parmezan
10 dag. salami
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
W garnku podsmażamy cebulę z czosnkiem.
Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.
Część parmezanu mieszamy ze śmietaną śmietanę i jajkami, dodajemy do makaronu, delikatnie mieszamy, aż jaja się lekko zetną.
Doprawiamy pieprzem i solą.
Na wierzch kładziemy obsmażane plasterki salami.posypujemy parmezanem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
855
kcal
Białka
36
gram
Węglowodany
95
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.