Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami

bartek
Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami

Średnia 0 / 0

Oceń!

Dla miłośników sosów typu carbonara.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 śmietana kremówka

250 g makaron spaghetti lubella

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka parmezan

10 dag. salami

Przygotowanie


Makaron gotujemy al dente.

W garnku podsmażamy cebulę z czosnkiem.

Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.

Część parmezanu mieszamy ze śmietaną śmietanę i jajkami, dodajemy do makaronu, delikatnie mieszamy, aż jaja się lekko zetną.

Doprawiamy pieprzem i solą.

Na wierzch kładziemy obsmażane plasterki salami.posypujemy parmezanem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

855

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły