Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami
bartek
Dla miłośników sosów typu carbonara.
0
0 / 0
Dla miłośników sosów typu carbonara.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietana kremówka
250 g makaron spaghetti lubella
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka parmezan
10 dag. salami
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente.
2
W garnku podsmażamy cebulę z czosnkiem.
3
Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.
4
Część parmezanu mieszamy ze śmietaną śmietanę i jajkami, dodajemy do makaronu, delikatnie mieszamy, aż jaja się lekko zetną.
5
Doprawiamy pieprzem i solą.
6
Na wierzch kładziemy obsmażane plasterki salami.posypujemy parmezanem.