Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
bartek
![Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975088719.jpeg&w=3840&q=75)
Dla miłośników sosów typu carbonara.
0
0 / 0
Dla miłośników sosów typu carbonara.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 śmietana kremówka
250 g makaron spaghetti lubella
1 szt. cebula
1 szt. ząbek czosnku
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka parmezan
10 dag. salami
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente.
2
W garnku podsmażamy cebulę z czosnkiem.
3
Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.
4
Część parmezanu mieszamy ze śmietaną śmietanę i jajkami, dodajemy do makaronu, delikatnie mieszamy, aż jaja się lekko zetną.
5
Doprawiamy pieprzem i solą.
6
Na wierzch kładziemy obsmażane plasterki salami.posypujemy parmezanem.