0

Składniki

100 Mililitrów
Śmietana kremówka
250 Gramów
makaron spaghetti Lubella
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
parmezan
10 Dekagramów
Salami
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. W garnku podsmażamy cebulę z czosnkiem.
  3. Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.
  4. Część parmezanu mieszamy ze śmietaną śmietanę i jajkami, dodajemy do makaronu, delikatnie mieszamy, aż jaja się lekko zetną.
  5. Doprawiamy pieprzem i solą.
  6. Na wierzch kładziemy obsmażane plasterki salami.posypujemy parmezanem.

Opis

Dla miłośników sosów typu carbonara.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!