0

Składniki

100 Mililitrów
Śmietana kremówka
250 Gramów
makaron spaghetti Lubella
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
parmezan
10 Dekagramów
Salami
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. W garnku podsmażamy cebulę z czosnkiem.
  3. Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.
  4. Część parmezanu mieszamy ze śmietaną śmietanę i jajkami, dodajemy do makaronu, delikatnie mieszamy, aż jaja się lekko zetną.
  5. Doprawiamy pieprzem i solą.
  6. Na wierzch kładziemy obsmażane plasterki salami.posypujemy parmezanem.

Opis

Dla miłośników sosów typu carbonara.

Podobne przepisy

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Smażony makaron z wołowiną, fasolą i papryką

Łatwy Do 1 godz

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min

Spaghetti alla pomarola

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!