Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami

bartek
Spaghetti z białym sosem i chrupiącym salami

0

0 / 0

Dla miłośników sosów typu carbonara.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 śmietana kremówka

250 g makaron spaghetti lubella

1 szt. cebula

1 szt. ząbek czosnku

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka parmezan

10 dek. salami

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente.

2

W garnku podsmażamy cebulę z czosnkiem.

3

Dodajemy ugotowany i odcedzony makaron.

4

Część parmezanu mieszamy ze śmietaną śmietanę i jajkami, dodajemy do makaronu, delikatnie mieszamy, aż jaja się lekko zetną.

5

Doprawiamy pieprzem i solą.

6

Na wierzch kładziemy obsmażane plasterki salami.posypujemy parmezanem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły