Spaghetti z bakłażanem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Spaghetti z bakłażanem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975034259.jpeg&w=3840&q=75)
Czas na spaghetti z oliwą i bakłażanem!
0
0 / 0
Czas na spaghetti z oliwą i bakłażanem!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. bakłażan
1 szt. czosnek
1 szt. ser brie pełnotłusty
25 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente.
2
Bakłażana kroimy w plastry, solimy. Po 10 - 15 minutach zbieramy ręcznikiem papierowym gorzki sok i grillujemy plastry bakłażana na grillu elektrycznym.
3
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno pokrojony czosnek, podsmażamy 30 sekund i zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy bakłażana.
4
Makaron podajemy z bakłażanem, oliwą i czosnkiem oraz serem pleśniowym brie.