Spaghetti z bakłażanem
mariola85
Czas na spaghetti z oliwą i bakłażanem!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Czas na spaghetti z oliwą i bakłażanem!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. bakłażan
1 szt. czosnek
1 szt. ser brie pełnotłusty
25 dag. makaron spaghetti lubella pełne ziarno
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Bakłażana kroimy w plastry, solimy. Po 10 - 15 minutach zbieramy ręcznikiem papierowym gorzki sok i grillujemy plastry bakłażana na grillu elektrycznym.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy drobno pokrojony czosnek, podsmażamy 30 sekund i zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy bakłażana.
Makaron podajemy z bakłażanem, oliwą i czosnkiem oraz serem pleśniowym brie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.